Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project
Lopend

Zeeburgertuin

Geplaatst op 30 juli 2020, 14:30 uur

Binnenkort kunnen bewoners van Zeeburgereiland met groene vingers hun eigen groente en fruit verbouwen bij de nieuwe buurtmoestuin! Eind juni ging de aanleg en inrichting van start van de Zeeburgertuin. De komende tijd zijn de leden van de moestuinvereniging aan het klussen en planten om de Zeeburgertuin klaar voor gebruik te maken, begeleid door terreininrichters Van der Tol.

Toelichting

Bewoners hebben een moestuinvereniging opgericht en onder begeleiding van De Gezonde Stad is er een ontwerp gemaakt waar de buurt over heeft meegedacht. De tuin wordt een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Er komt een openbare pluktuin met fruitbomen, bloemen en kruiden. Daarnaast is een gedeelte van de tuin bestemd voor buurtbewoners die een eigen stukje moestuin willen huren. 


Het project is een samenwerking van bewoners, De Gezonde Stad, gemeente Amsterdam, en diverse vastgoedpartijen. Een braakliggend terrein aan het water van het Buiten-IJ, tussen de Bedrijvenstrook en de Sportheldenbuurt, is door gemeente Amsterdam beschikbaar gesteld voor de moestuin en daarvoor geschikt gemaakt. 


De grond wordt door de gemeente in beheer gegeven aan de moestuinvereniging. Op 15 juni 2020 werd de medebeheerovereenkomst ondertekend door gemeente Amsterdam en het bestuur van de moestuinvereniging. Daarmee kan de moestuinvereniging nu echt aan de slag in hun groene oase!

De aanleg van de moestuin wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Amsterdam, a.s.r. real estate, Altera, BPD, CBRE GlobaI Investors, IC Netherlands, Vesteda, Wonam, Woontank, Van der Tol en De Gezonde Stad. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Deel dit: