Buurtblog - ZeeburgConnect


Welkom op de buurtblog van ZeeburgConnect, een netwerk van en door de buurt. Op deze blog delen wij nieuwtjes over buurtontmoetingen, buurtprojecten en events. Hopelijk inspireert het jou om een keer aan te schuiven bij één van onze bijeenkomsten op ons eiland.

Nieuwe blogpost
iSiZ iSiZ

Deel 2: Het ontstaan van de droom voor Zeeburgereiland

Geplaatst op 12 mei 2020, 17:11 uur , door ZeeburgConnect

Het is zomer 2019, een groep bewoners komt bij elkaar in de volkstuin van Jaap. Ze krijgen een rondleiding. De volkstuin in Tuinwijck is een groene oase op steenworp afstand van Zeeburgereiland. Er wordt samen gegeten en er wordt teruggeblikt op een half jaar mooie ontmoetingen. Zie Deel 1: Elkaar leren kennen.

 

Bij het vooruitblikken worden ideeën met elkaar gedeeld. Het woord geluksplek valt. Een kleine twee weken later gaat een kleine groep op excursie naar geluksplekken in Schagen. Daar heb...

Nieuwe blogpost
iSiZ iSiZ

Deel 1: Elkaar leren kennen

Geplaatst op 29 april 2020, 19:22 uur , door ZeeburgConnect

Vanaf begin 2019 hebben bewoners uit Zeeburgereiland en IJburg elkaar beter leren kennen, doordat zij deelnamen aan gezamenlijke activiteiten in de wijk. Er ontstonden mooie verbindingen die verder gingen dan vluchtig contact. Bekijk de film voor een retrospectief van de verschillende buurtinitiatieven van 2019.

Het jaar begon met een kunstproject, namelijk een kunstboom die een wensboom werd tijdens het winterfeest bij de Silo’s op 6 januari. Er volgden twee verbindende buurtprojecten: ‘Leer je...

Nieuwe blogpost
iSiZ iSiZ

Nieuwe kansen in een nieuwe werkelijkheid. Wat denk jij?

Geplaatst op 8 april 2020, 15:55 uur , door ZeeburgConnect

Eind februari is de SALT facilitators opleiding van The Constellation voor de buurt op Zeeburgereiland gestart. Op de introductiedag, tijdens een oefening over waardering, zei iemand uit de groep: ‘Sinds ik twee jaar geleden op Zeeburgereiland kwam wonen heb ik veel mensen leren kennen. Ik vind het heel fijn dat ik altijd hallo kan zeggen tegen iemand op straat.’ Wij wisten toen nog niet wat de wereld voor ons in petto had. Door de snelle verspreiding van het coronavirus, zitten we een maand lat...

Nieuwe blogpost
iSiZ iSiZ

Een eigen plek voor Vrouwencafe

Geplaatst op 19 februari 2020, 18:10 uur , door iSiZ iSiZ

Vind je het leuk om nieuwe vriendinnen te maken? Wil jij anderen inspireren of geïnspireerd worden in een ontspannen sfeer? Dan is deze vrouwennetwerk misschien iets voor jou. 

 

Eén keer per maand komen we bij elkaar voor een leuke workshop, om van elkaar te leren en gezellig samen te lunchen.

 

Onze wens voor een eigen locatie komt binnenkort in vervulling. We krijgen een eigen plek in een Dome (een rond gebouw) die vanaf de zomer gebouwd gaat worden in de Sluisbuurt. Daar zijn we hartstikke b...

Nieuwe blogpost
iSiZ iSiZ

Een gedeelde droom voor Zeeburgereiland

Geplaatst op 22 januari 2020, 22:03 uur , door ZeeburgConnect

Afgelopen zomer hebben buurtgenoten een gezamenlijke droom geformuleerd, namelijk: In 2025 is Zeeburgereiland de gelukkigste wijk van Amsterdam.

De droom is groot en komt mogelijk abstract over. Toch nodigen we je uit om je voor te stellen, hoe de wijk eruit ziet – als we inderdaad de gelukkigste wijk worden - voor iedereen die in onze wijk woont, voor mensen die alleen even komen bezoeken of werken. 

Stel je eens voor dat deze droom uitkomt, hoe ziet onze wijk er dan uit?

In het najaar hebben w...