Nieuw op Zeeburgereiland

Nieuwe aangeboden dienst
Joyce van Kalleveen

Sunday Morning Social Rides

geplaatst op 15 april 21, 19:42 uur, door PEAK CYCLING
Overige sport, Fietsen

Ben je op zoek naar fietsbuddies om mooie buitenritten mee te maken? Kom dan kennismaken met PEAK CYCLING in Amsterdam-Oost. In het zomerseizoen kun je elke zondagochtend met ons mee voor een route van 50 tot 70 kilometer, op je eigen snelheid en niveau. Vooralsnog rijden we in duo's, die na elkaar starten. We sluiten de ochtend af met een heerlijke koffie to-go bij ons clubhuis Thúskomme.

Wanneer: elke zondag, 9.30 - 12.00/12.30 uur
Afstand: 50 - 70 km
Start en finish: clubhuis Thúskomme, Batjans...

Bericht
Sati Dielemans

Bob Haarmslaan, afsluiting

Geplaatst op 14 april 2021, 17:08 uur , door Sati Dielemans

Vanaf maandag 19 april 2021 tot en met vrijdag 28 mei 2021 zijn wij aan het werk bij de tramhalte (tram 26) ter hoogte van de Bob Haarmslaan. Dit heeft gevolgen voor het autoverkeer op de Bob Haarmslaan en deels op de IJburglaan.

Te huur gevraagd
Gina Cantamessa

Parkeerplek Te Huur Gevraagd

Auto's en auto-accessoires
geplaatst op 9 april 21, 13:57 uur
Te huur gevraagd

Per direct zijn wij op zoek naar een parkeerplek omgeving Kea Boumanstraat / John Blankensteinstraat (in de omgeving van Leo Hornstraat). Als je ons kunnen helpen dan horen wij het graag! 

Hartelijke groeten

Alex en Gina 

Nieuwe vacature / hulpvraag
Tessy Tamisier

Enquête bewoners Zeeburgereiland voor afstudeeronderzoek

geplaatst op 7 april 2021, 12:38 uur, door Tessy Tamisier

Hi bewoner van Zeeburgereiland,

Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek. Mijn doel? Het duurzamer en leuker maken van mobiliteit op Zeeburgereiland en IJburg, door middel van een fietsstimuleringsprogramma. Hiervoor zou ik uw hulp heel goed kunnen gebruiken! Het zou mij enorm helpen als u deze enquête in wilt vullen en wellicht wilt delen met andere bewoners.

Het invullen zal niet meer dan 3 minuten van uw tijd in beslag nemen. Alvast bedankt voor uw tijd en een prettige dag nog v...

Te koop aangeboden
Loes Buijsman

De Zeeburgertuin biedt 3 puinzakken aan. 1000kilo draagkracht.. 5 euro per stuk

Spullen voor huis, tuin, kantoor
geplaatst op 7 april 21, 07:39 uur
aanbieder De Zeeburgertuin
Te koop aangeboden

De Zeeburgertuin biedt 3 lege puinzakken aan. Ze kunnen elk 1000 kilo dragen. Maak er een mooie schommel van of een moestuin "bak". 

Vele andere toepassingen mogelijk. 

Bericht
Ghalia Jando

Update Oost Begroot project: Internationaal vrouwenkoor

Geplaatst op 1 april 2021, 22:46 uur , door Vrouwencafe

In samenwerking met vrouwennetwerk Vrouwencafé realiseer ik, Ghalia Jando, mijn droom om een Internationaal vrouwenkoor op te richten. Het vrouwenkoor gaat krachtige heldinverhalen vertolken in een muzikale voorstelling in de wijk. In de zomer van 2020 diende Vrouwencafé dit als project bij Oost Begroot in. Dankzij de stemmen van vele buurtbewoners werd het project uitgekozen voor financiering en daar zijn we enorm dankbaar voor.

Inmiddels hebben 18 vrouwen zich aangesloten bij het koor. Het was...

Nieuwe aangeboden dienst
Marta Golka

Basgitaarles

geplaatst op 30 maart 21, 19:32 uur, door Marta Golka
Muziekles

Hoi, mijn naam is Marta. Ik ben aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerd en heb rond 10 jaar ervaring in lesgeven. Muziek was altijd een belangrijk deel van mijn leven en ik wens dat meer mensen haar schoonheid zelf kunnen ervaren. Het is een hoofddoel voor mij dat mijn studenten allereerst leren te genieten van muziek maken. Daarom zijn de lessen altijd aangepast aan de behoefte en belangstelling van de studenten. Uiteraad is iedereen welkom ongeacht of je er een le...

Nieuwe aangeboden dienst
Marta Golka

Pianoles, keyboardles

geplaatst op 30 maart 21, 19:29 uur, door Marta Golka
Muziekles

Hoi, mijn naam is Marta. Ik ben aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerd en heb rond 10 jaar ervaring in lesgeven. Muziek was altijd een belangrijke deel van mijn leven en ik wens dat meer mensen haar schoonheid zelf kunnen ervaren. Het is een hoofddoel voor mij dat mijn studenten allereerst leren te genieten van muziek maken. Daarom zijn de lessen altijd aangepast aan de behoefte en belangstelling van de studenten. Het is mogelijk om elementen van muziektheorie, com...

Bericht
Sati Dielemans

Laat ons weten wat u belangrijk vindt voor het Zeeburgereiland

Geplaatst op 26 maart 2021, 15:18 uur , door Sati Dielemans

Wat vindt u belangrijk voor de toekomst van het Zeeburgereiland? Vul de enquête in om het ons te laten weten. Ruim 600 mensen vulden hem al in. Het kan nog tot en met woensdag 31 maart 2021. 

Bericht
Ghalia Jando

Vrouwencafé bezocht een Syrische kunstenaar en oed-speler

Geplaatst op 25 maart 2021, 20:35 uur , door Vrouwencafe

Op zaterdag 20 februari 2021 hebben wij Zohra en ik (Ghalia) bezoek gebracht aan een Syrische kunstenaar en oed-speler in Hoofddorp. Door een SALT leerbezoek (SALT: Stimuleren, Appreciëren, Luisteren & Transfer) af te leggen, leren wij hoe anderen bepaalde uitdagingen aangaan. Wij wilden graag van meneer Alsharaa leren over hoe hij zijn talenten heeft ontdekt en of hij tips heeft voor onze activiteiten die wij organiseren op IJburg en Zeeburgereiland.


Eerst een korte introductie: Meneer Alsharaa ...

Bericht
Henk Hermsen

Fietsbrug van Zeeburgereiland naar Oostelijk Havengebied

Geplaatst op 24 maart 2021, 11:19 uur , door Henk Hermsen

Al getekend voor een Fietsbrug naar de stad?!

Woensdag 24 maart vergadert de Commissie Ruimtelijke ordening van de Gemeenteraad over de fietsbrug van Zeeburgereiland naar het Oostelijk havengebied. 

Wethouder Van Doornick wil deze fietsbrug van schrappen.

Voorkom dat het Zeeburgereiland alléén voor doorgaand autoverkeer is en teken de petitie vóór de fiets!

Een volmondig JA voor een fietsbrug IJburg/Zeeburgereiland/Sporenburg - Petities.nl  

Nieuwe aangeboden dienst
Janine Jansen

Workshop leefstijl

geplaatst op 19 maart 21, 13:57 uur, door Janine Jansen
Gewicht- en voedingsadvies

Wil je met minimale aanpassingen aan je leefstijl gezonder en zelfs slanker door het leven gaan, al dan niet samen met je partner of de rest van je gezin? Ik help graag als leefstijlcoach. In drie uur leg ik uit hoe je met weinig middelen veel voor je gezondheid kunt bereiken en wat de valkuilen zijn. Een gezamenlijk bezoek aan de supermarkt of voorbeelden achter het fornuis kunnen er deel van uitmaken, alles in onderling overleg.

Samen met mijn zus, cardioloog Annemieke Jansen, schreef ik drie ...

Bericht
iSiZ iSiZ

Wil je meer leren over positief opvoeden?

Geplaatst op 17 maart 2021, 10:02 uur , door Vrouwencafe

Meld je dan aan voor de ONLINE themamiddag: ‘Meer zelfvertrouwen creëren bij je kind’. Dit is een samenwerking tussen Vrouwencafé en de Ouder- en Kindadviseurs van Zeeburgereiland en IJburg. Het wordt een leuke interactieve middag.

 

Aanmelden kan via deze link:

https://forms.gle/jdWt6gQc8cJ5nvYn7

 

Of stuur een mail naar vrouwencafe4u@gmail.com, dan mailen we je de aanmeldlink.

 

Vrouwencafé is een vrouwennetwerk op Zeeburgereiland en IJburg.

Bericht
Susanne Visser

Winnaar prijsvraag: 'Op eilandreis bij Startblok Zeeburg'

Geplaatst op 16 maart 2021, 11:24 uur , door Susanne Visser

Om straks meer levendigheid en sociale verbinding te creëren rond het toekomstige woonproject Startblok Zeeburg hebben we in september 2020 de prijsvraag Doebaai uitgeschreven. Apto Architects heeft deze prijsvraag met hun inzending van een fictief eiland gewonnen. Wat is hier straks te beleven? Aan het woord is Milan Bergh, partner Apto Architects.


Wat gaat het worden?

“Het wordt een vrijhaven midden in het dagelijkse leven van het gebied. Een plek om te ontspannen door op avontuur te gaan. De ...

Bericht
Sati Dielemans

Denk mee over de toekomst van het Zeeburgereiland

Geplaatst op 15 maart 2021, 10:38 uur , door Sati Dielemans

We horen graag van zoveel mogelijk mensen wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van het Zeeburgereiland en hoe we kunnen omgaan met dilemma’s.

Vul onze enquête in om ons te laten weten wat u belangrijk vindt.

Amsterdam groeit en verdicht. Ook voor het Zeeburgereiland staan mensen, bedrijven en voorzieningen in de rij om zich er te vestigen. Wij willen daar de komende jaren ruimte voor bieden en het eiland goed bereikbaar maken, in gesprek met de stad. Deze enquête is onderdeel van dat gespr...

Bericht
Jeske Rutgers

Circulaire week op Wereldhuiskamer@Set door het Circulair Café

Geplaatst op 12 maart 2021, 11:57 uur , door Jeske Rutgers

Als een van de winnaars van OostBegroot maken we in maart een kickstart van het Circulair Café met een circulaire week! Uiteraard uitgevoerd binnen de dan geldende Corona regels.

Op 20 maart organiseren we een Zaden- stekkenbeurs en een kleine pop-up Weggeefmarkt in samenwerking met Set Community Garden, de Wereldhuiskamer, de moestuin van de Buurtboerderij / Het Voedselbos en de Proeftuin Steigereiland). Afsluitend is er nog een zwerfafval opruimactie met IJburg Schoon.

Op 24 maart hebben we on...

   Nieuw project   
Jeske Rutgers

Circulair Cafe

A
Geplaatst op 12 maart 21, 11:07 uur

We willen de krachten bundelen en met het wekelijkse Repair Café naar een Circulair Café groeien: een duurzame  ontmoetingsplek voor iedereen.

Een  duurzame maatschappij en een circulaire economie ontstaan niet vanzelf. Naast allerlei technische en praktische oplossingen gaat het ook om gedrag, gewoonte, inzicht en draagvlak. Er zijn op IJburg al meerdere goede initiatieven die zich hiervoor inzetten zoals het Repair Café; wekelijkse middagen waar kapotte spullen van buurtbewoners samen kosteloo...

Bericht
Sati Dielemans

Denk mee over het Waterplein in de Sluisbuurt

Geplaatst op 10 maart 2021, 12:11 uur , door Sati Dielemans

We gaan beginnen met het Voorlopig Ontwerp voor het Waterplein dat straks het hart van de nieuwe Sluisbuurt vormt. We houden twee keer een online bijeenkomst. Op 22 en 29 maart 2021 van 19.00 tot 20.30 uur. Daarin kunt u laten weten wat u belangrijk en leuk vindt voor deze plek. We willen zoveel mogelijk ideeën ophalen over (water)recreatie, groen en programma voor het plein, zodat we die, waar mogelijk mee kunnen nemen in ons ontwerp.

Beide bijeenkomsten zijn hetzelfde. We bieden twee data aan,...

   Nieuw project   
Nathan van Veen

(Re)Design Zeeburgereiland

A
Geplaatst op 5 maart 21, 17:53 uur

Hi buurtbewoners! Wij zijn studenten aan de hogeschool van Inholland. Voor onze stage werken we samen met Zeeburgereiland om te onderzoeken wat de bewoners wellicht nog missen of graag zouden willen zien. Wij houden ons voornamelijk bezig met de ontwikkelingen op Sluisbuurt, jullie toekomstige buren en toevoeging aan jullie eiland. 

Ik studeer International Business Innovation. Mijn interesse en expertise ligt voornamelijk in het welzijn van de mens in relatie met hun leefomgeving. Er kan nog ee...

Nieuwe vacature / hulpvraag
Yvonne van der Loo

Wie wil donderdag 11 maart een uurtje helpen om een flyer van Vreedzaam Oost huis aan huis te verspreiden?

geplaatst op 4 maart 2021, 17:35 uur, door Vreedzaam Amterdam Oost

Wil jij mij op donderdag 11 maart een uurtje helpen?

Vreedzaam Oost wil alle bewoners op Zeeburgereiland uitnodigen om mee te praten over de toekomst van ZBE. Deze gesprekken gaan over de vraag wat voor buurt ZBE wil zijn. Wat zijn de afspraken? En wat brengt de mensen op ZBE samen?

Op donderdag 11 maart gaan we huis een huis een flyer/uitnodiging in de brievenbussen gooien. Ik zoek bewoners die mij daarbij willen helpen. Heb jij tijd en zin om mij donderdag een uurtje te helpen? Wil je mij dan ...

   Nieuw project   
Richie Elia

THUAS - Student Research Group on "Redesigning communal spaces on Zeeburgereiland"

J
V
Geplaatst op 3 maart 21, 12:07 uur

Hey everyone!

We are a student research group from THUAS that are currently doing research on how we can make the communal spaces in Zeeburgereiland more inviting to co-creation. As Zeeburgereiland is rapidly developing, we are trying to find new ways to innovate the urban ecology.

For our research we are looking for people who frequently visit Zeeburgereiland and are willing to participate in a Mobile Diary Study with us. That basically means that we would want you to show and/or tell us what y...

Meer nieuws