Nieuw bericht

Golden Sports: beweging voor 55+ feestelijke start op 17 april Ed Pelsterpark

geplaatst op 20 maart 18, 15:05 uur, door Stadsdeel Oost

Golden Sports: beweging voor 55+ feestelijke start op 17 april Ed Pelsterpark

Stichting GoldenSports biedt sinds 2014 in Amsterdam laagdrempelige buitensport- en beweegmomenten aan voor 55+. De behoefte hieraan blijkt uit het rap toenemende aantal GoldenSports-deelnemers en de positieve resultaten uit recente deelnemers-onderzoeken. De uitbreiding naar IJburg (en de Transvaalbuurt) als 13e en 14e locatie ligt dan ook voor de hand. 

De trainingen - die worden begeleid door fysiotherapeuten - zijn voor ieder niveau en bestaan uit oefeningen voor spierkracht en lenigheid, balansoefeningen en spelvormen. Vrijwilligers, stagiairs en deelnemers spelen een belangrijke rol in de organisatie, waar meedoen belangrijker is dan winnen en gezondheid en sociale interactie centraal staan. 

De feestelijke start (en eerste training) op IJburg is op dinsdag 17 april, op het Ed Pelsterpark van 10:30 tot 11:30, onder begeleiding van fysiotherapie-praktijk ManualWorld. Je hoeft je niet in te schrijven. Het is wel handig op tijd te komen, zodat je je van tevoren kunt aanmelden. De eerste 4 trainingen zijn gratis (t/m 1 juni 2018) en kosten daarna 3 euro per keer (1 euro voor minima). Een 11-rittenkaart kost 30 euro.

Een week later starten ook de trainingen in Transvaalbuurt, op het Joubertplein. Deze worden georganiseerd door fysiotherapie-praktijk FysioHolland. Meer informatie over al onze sportlocaties vindt u op www.goldensports.nl

Met vriendelijke groet,
Robert van Herk

Coördinator GoldenSports IJburg
& Transvaalbuurt

Foto