Vacature/hulpvraag

Natuurvrijwilligers Joodse Begraafplaats gezocht

Geplaatst op 24 januari 2020, 13:47 uur

Wil jij natuurwerk doen op de Joodse Begraafplaats Zeeburg naast het Flevopark? Het is ontzettend belangrijk werk en het is ook leuk, want we zijn met een gezellige groep mensen.

In oktober 2019 is gestart met het wegwerken van het achterstallige groenonderhoud. Hierdoor zullen meer grafstenen te zien zijn. Ook wint het terrein aan ecologische waarde. De Joodse Gemeente, de gemeente Amsterdam en Fonds voor Oost dragen bij. Vanwege de kwetsbaarheid van het terrein hebben vrijwilligers een grote rol. Er zijn dus veel handen nodig om deze eeuwenoude monumentale begraafplaats weer een waardig uiterlijk te geven.

Wil je helpen?

We werken elke tweede  en vierde zondag van de maand van 10 tot 13 uur. Kom binnenlopen via het hek aan de Valentijnkade, of meld je aan via info@eerherstelzeeburg.nl. Voorkennis is niet vereist. Handschoenen en gereedschappen zijn voorradig. Doe wel waterdichte schoenen aan!

De eerstkomende keren zijn dus de zondagen 26 januari, 9 februari en 23 februari. Daarna steeds tweede en vierde zondag van de maand. We werken vanaf half 10 (inloop met koffie en thee) tot circa 13 uur. Eerder weggaan of later komen kan altijd.

Organisatie
Stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats Zeeburg
contactpersoon
Hansje Galesloot
Ingangsdatum
26 januari
herhalend
Elke tweede en vierde zondag van de maand
Beloning
Koffie & koekjes en grote dankbaarheid vanuit de joodse gemeenschap
Illustration
 
Deel dit: