Project
Lopend

Broedplaats Baggerbeest

Geplaatst op 12 april 2023, 16:48 uur
Illustration

Urban Resort opent in de zomer van 2023 Broedplaats BAGGERBEEST op de zandvlakte. Begin 2023 is Urban Resort in de Sluisbuurt begonnen met de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. Het Baggerbeest wordt het allereerste gebouw van de Sluisbuurt op Zeeburgereiland en wordt daarmee dé plek om het culturele ankerpunt te leggen voor een stadswijk in wording. Lees hier meer over deze bijzondere locatie.

Toelichting

Broedplaats Baggerbeest biedt met een verscheidenheid aan voorzieningen, ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen. De broedplaats krijgt een binnenplaats van 1000m2 met een podium, waar minifestivals en makers-markten kunnen worden gehouden. Rondom die binnenplaats komen in vier gebouwen, in totaal, 72 (CAWA-) ateliers en werkruimtes, een gezellige horecagelegenheid met terras, een jongerencentrum van Dynamo, Sluislab van Hogeschool Inholland, een buurtatelier waar bewoners initiatieven, zoals een weggeefwinkel, kunnen ontplooien en een multifunctionele ruimte waar voorstellingen, optredens en presentaties plaatsvinden. Het Baggerbeest is een plek waar toekomstige bewoners van de Sluisbuurt en van het omliggende Noord, Oost en IJburg hun creatieve talenten op verschillende manieren kunnen ontwikkelen.

AANBOD
Ben jij op zoek naar ruimte? Er komen 72 (CAWA-) ateliers en werkruimtes vrij in Baggerbeest!

> Ruimtes te huur vanaf augustus 2023
> Variërend van 14 tot 35m2
> Begane grond & 1ste verdieping
> Overgrote deel van de ruimtes bestemd voor CAWA huurders.
> Prijzen tussen de 250,-  en 650,-  euro incl. servicekosten excl. BTW*
> 10 minuten OV verbinding vanaf CS
> Vlak bij de oprit van de ring Amsterdam
> Mogelijkheid tot programmeren in de multifunctionele zaal en het binnenterrein
> Gezellige horeca en een terras tot je beschikking

* Een CAWA ruimte van 22,5 m2 kost ongeveer 410 euro per maand excl. BTW. Een niet-CAWA ruimte van 22,5 kost ongeveer 460 euro per maand excl. BTW.

CAWA RUIMTE
De gemeente subsidieert broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. Een deel van de ruimtes in onze broedplaatsen zijn voor deze doelgroep bestemd. De CAWA-commissie toetst uit naam van de gemeente of een kandidaat kunstenaar of creatieve professional is en zo’n CAWA ruimte mag huren. Niet-getoetste kandidaten komen dus helaas niet in aanmerking voor het huren van deze specifieke ruimtes. 

Lees op de pagina van Ateliers en Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam of je voldoet aan de voorwaarden. Informeer jezelf tijdig over het CAWA-proces. De aanmelding kost tijd én een aanmelding doen bij de CAWA commissie kan enkel op specifieke data. De aanleverdata voor de toetsingsaanvraag zijn: 25 juni en 30 juli.

Je leest hier meer over alle stappen die je moet doorlopen. Op de website van de gemeente lees je meer over de deadlines. Check hier ook de CAWA informatiepagina van Urban Resort.

PROFIEL HUURDERS
We zoeken huurders die aansluiting vinden bij de voorzieningen op deze locatie en de activiteiten die zich in en om Baggerbeest ontplooien. Denk daarbij aan het volgende:

> Spreekt pionieren op de zandvlakte en meebouwen aan een nieuwe stadswijk jou aan? Ben je net als Baggerbeest, ‘permanent in ontwikkeling’?
> Heb je binding met Zeeburgereiland of IJburg? Of werk je met of voor jongeren? De Sluisbuurt wordt een wijk waar meer dan 6000 studenten op dagelijkse basis te vinden zullen zijn.
> Zou je een interessant (cultureel) programma willen neerzetten in Baggerbeest? Op dit moment zijn er nog weinig voorzieningen op Zeeburgereiland en Baggerbeest gaat daar verandering in brengen! De multifunctionele ruimte van 200m2 is zeer geschikt voor programma’s georganiseerd door huurders, in combinatie met de horeca van 250m2.


MELD JE AAN
Op dit moment is Het Baggerbeest nog volop in aanbouw. Het terrein is nog een bouwplaats. Dit betekent dat er maar op beperkte momenten kan worden bezichtigd. In juli zullen er wekelijks op dinsdag bezichtigingen worden gepland van 17.00 tot 18.00 uur. Wees er snel bij, vol = vol! Mogelijk worden er extra bezichtigingsdata toegevoegd zolang er ruimtes beschikbaar blijven. Aanmelden kan via: www.urbanresort.nl/offer/baggerbeest-meld-je-aan-2

 

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Deel dit: