Project

Werkzaamheden A10 Noord richting Zaanstad: weg afgesloten vanaf knooppunt Watergraafsmeer 31 juli - 10 augustus

Geplaatst op 20 juli 2020, 12:06 uur

In opdracht van Rijkswaterstaat vernieuwt Boskalis het asfalt op de buitenring van de A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel. Van 31 juli tot 10 augustus zal de weg tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein geheel zijn afgesloten, net als alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en moet rekening houden met flinke extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan één uur. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft wel open.

Nieuw asfalt op de A10 Noord buitenring

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren heeft Boskalis al nieuw asfalt aangelegd op de binnenring van de A10 Noord. Deze zomer volgt het groot onderhoud aan de buitenring, richting Zaanstad en Coentunnel. Boskalis vernieuwt het asfalt en vervangt voegen bij bruggen en viaducten. De werkzaamheden gaan zeven dagen per week dag en nacht door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Toelichting

Afsluitingsperiode en omleidingsroutes

Van vrijdag 31 juli 21.00 uur tot maandag 10 augustus 05.00 uur is de buitenring van de A10 Noord, richting Zaanstad en Coentunnel, volledig afgesloten tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Ook alle tussenliggende aansluitingen (S114, S115, S116, S117 en afrit S118) op de buitenring zijn afgesloten. De A10 Noord binnenring – richting Utrecht en Amersfoort – blijft open voor verkeer.

Het verkeer wordt geadviseerd een ‘rondje ring’ te rijden:

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en de A10 Noord binnenring (richting Utrecht/Amersfoort);
  • Verkeer naar en vanuit Amsterdam Noord kan de stad binnenrijden en verlaten via de op-en afritten op de A10 Noord binnenring.
  • Hoewel het asfalt tussen knooppunt Watergraafsmeer en de aansluiting S114 niet vervangen wordt, is er in overleg met nood- en hulpdiensten toch voor gekozen ook daar de weg af te sluiten. Hiermee proberen we te voorkomen dat de S114 en Schellingwouderbrug overbelast raken en houden we IJburg en Zeeburg zo goed als mogelijk bereikbaar. Verkeer naar IJburg en Zeeburg rijdt via de A10 Noord binnenring, afrit S114 (Zeeburg, IJburg, Artis), of via de A1, afrit Diemen/Amsterdam-IJburg (2).

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op www.rws.nl/werkzaamheden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden A10 Noord is te vinden op http://www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA10Noord. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

 

 

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Lopend

Deel dit: