Project
Idee

Hulp bij het schrijven van een ondernemersplan

Geplaatst op 2 oktober 2019, 12:22 uur

In november starten er studenten van de lerarenopleiding Bedrijfseconomie met een opdracht bij BOOT. De studenten kunnen bestaande en startende ondernemers helpen met het schrijven van een ondernemingsplan. De punten die hier o.a. in terug komen zijn: marketingplan, financieel plan en overige bedrijfsplannen.

Ken of ben jij een ondernemer die hier geïnteresseerd in is of heb jij een idee voor een onderneming? Meld je aan door een mail te sturen naar: ondernemersadvies@hva.nl

Deadline voor aanmelding is 28 oktober 2019, hierna vinden de intakes plaats. Er is plek voor 12 ondernemers.

Toelichting

Voorbeelden afgelopen jaar:

Voorbeeld 1:

Ondernemingsidee: Onderneming biedt complete reispakketen aan reizigers vanuit Nederland en België naar Columbia. Reispakketten zijn inclusief een reisgids naar Columbia met een focus op natuurgebieden en duurzaamheid. De Guerilla strijders zijn weg, waardoor veel ontoegankelijk natuurplekken weer beschikbaar zijn voor de Columbianen en reizigers. Dit zijn vaak mooie en onbekende parels uit Columbia.

Doel ondernemingsplan: Het ondernemingsplan dient als basis voor de onderneming, maar ook om eventuele investeerders ermee te winnen.

 

Voorbeeld 2:

Ondernemingsidee: Stichting H is een transgendercommunity voor kunst, cultuur en lifestyle. Het doel is om als organisatie een transgender agency te worden, om mensen van hun community te kunnen verbinden aan bedrijven die iemand nodig hebben binnen de kunst, cultuur en lifestyle.

Doel ondernemingsplan: Het ondernemingsplan is nodig voor fondsenwerving en subsidieaanvragen. Maar ook als basis om een goed beeld van de structuren binnen de organisatie te krijgen. Het is namelijk een stichting met een onderneming.

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Illustration
 
Deel dit: