Project
Lopend

ANWB AutoMaatje

Geplaatst op 12 februari 2019, 18:30 uur

Met ANWB AutoMaatje vervoeren bewoners van stadsdeel Oost hun minder mobiele buurtgenoten met hun eigen auto naar leuke uitjes binnen- of buiten de stad. De nadruk ligt op contact tussen buurtgenoten. 


ANWB AutoMaatje is een landelijk initiatief van de ANWB en wordt per locatie gerund door een plaatselijke organisatie. In Amsterdam valt ANWB AutoMaatje onder de uitvoering van Burennetwerk in samenwerking met Gemeente Amsterdam.  

Toelichting

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Schakel een AutoMaatje uit uw buurt in om er samen op uit te gaan.

Gaat u bijvoorbeeld graag weer eens naar het strand, bent u benieuwd hoe uw ouderlijk huis er nu bij staat of heeft u graag iemand mee bij een huisbezichtiging, even struinen door het winkel/tuincentrum of een bezoekje aan een buurtactiviteit? Samen met een AutoMaatje komt u weer onder de mensen. Naast de leuke uitjes kan een AutoMaatje u ook begeleiden naar uw afspraak in het ziekenhuis of bijvoorbeeld tijdens een praktische afspraak bij het Stadsdeelloket. De nadruk ligt op persoonlijk contact tussen buurtgenoten.

Deelnemen is gratis, u betaalt wel een geringe onkostenvergoeding (contant) voor de brandstof aan het AutoMaatje van 0,30ct per km/per rit + evenuele parkeerkosten. Dit regelt u onderling met de buurtgenoot die u rijdt.


AUTOMAATJE WORDEN? 
Heeft u een auto voor de deur, staat u graag klaar voor een ander en lijkt het u leuk om op flexibele basis zo nu en dan een buurtgenoot eropuit te helpen? Of heeft u nog vragen? Neem contact op met Burennetwerk via:  
T: 06 514 143 79
E: automaatje@burennetwerk.nl  
W: https://www.burennetwerk.nl/aanmeldenautomaatje  

 

HEEFT U EEN VERVOERSVRAAG?
Bent u minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Of kent u iemand uit uw buurt of via uw werk die graag van AutoMaatje gebruik maakt? Meld uzelf of een ander aan via de helpdesk van Burennetwerk/AutoMaatje via: 
T: 06 514 143 79
E: automaatje@burennetwerk.nl  
W: https://www.burennetwerk.nl/page/automaatje/meld-een-vervoersvraag-aan/  

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
ANWB AutoMaatje brengt buurtgenoten weer samen!
Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij mee (blijven) doen in de maatschappij.
Illustration
 

Deel dit: