Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Groene ontmoetingsplek in de Sportheldenbuurt

Geplaatst op 24 oktober 2018, 15:14 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT

Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland


ARGUMENTATIE:
De voorgestelde aanpak is voor een goed deel al gedaan in de Sportheldenbuurt. Er is inmiddels een lijst met ideeën voor vergroeining van de wijk beschikbaar. Een van deze projecten is aanleg van een moestuin (zie project xxx), waar de Gezonde stad ook partner in zal zijn.

De Gezonde Stad slaat de handen ineen met bewoners, ontwikkelaars en beleggers om samen een groene ontmoetingsplek te creëren, met aandacht voor gezondheid, biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Vanuit een gecombineerd budget wat beschikbaar wordt gesteld door vastgoedpartijen met bezit in de Sportheldenbuurt, gaan we aan de slag met de volgende stappen:
1. Locatiekeuze
2. Brainstormsessie
3. Ontwerpsessie
4. Uitvoering

We vragen de de gemeente om dit proces waar nodig te faciliteren, en om co-financiering, zodat we de middelen en de ruimte hebben om een vergroeningsproject te ontwikkelen waar de bewoners van de Sportheldenbuurt samen de verantwoordelijkheid voor willen nemen, elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen.

Gewenst resultaat Een groene, gezonde, biodiverse en klimaatbestendige ontmoetingsplek voor en door de bewoners van de Sportheldenbuurt.
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
10 reacties

Jeroen Schwerzel

Ja
zo 28 oktober 2018 19:06

Mia Fiedeldij Dop

Ja
di 30 oktober 2018 09:55

Mia Fiedeldij Dop

Ja: Hoe groener hoe beter, hoe samer hoe beter. Maar is het niet een idee om de verschillende groenprojecten wat meer aan elkaar te verbinden tot een of twee grotere projecten?
di 30 oktober 2018 15:48

Fenny Vlietstra

Ja
di 30 oktober 2018 21:31

Ans de Preijker

Ja
do 22 november 2018 15:02
Wil je reageren? Meld je dan aan.