Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Groene ontmoetingsplek in de Sportheldenbuurt

A
Geplaatst op 24 oktober 18, 15:14 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

Dit project is voorgesteld voor Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland, maar is niet opgenomen

ARGUMENTATIE:
De voorgestelde aanpak is voor een goed deel al gedaan in de Sportheldenbuurt. Er is inmiddels een lijst met ideeën voor vergroeining van de wijk beschikbaar. Een van deze projecten is aanleg van een moestuin (zie project xxx), waar de Gezonde stad ook partner in zal zijn.

De Gezonde Stad slaat de handen ineen met bewoners, ontwikkelaars en beleggers om samen een groene ontmoetingsplek te creëren, met aandacht voor gezondheid, biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Vanuit een gecombineerd budget wat beschikbaar wordt gesteld door vastgoedpartijen met bezit in de Sportheldenbuurt, gaan we aan de slag met de volgende stappen:
1. Locatiekeuze
2. Brainstormsessie
3. Ontwerpsessie
4. Uitvoering

We vragen de de gemeente om dit proces waar nodig te faciliteren, en om co-financiering, zodat we de middelen en de ruimte hebben om een vergroeningsproject te ontwikkelen waar de bewoners van de Sportheldenbuurt samen de verantwoordelijkheid voor willen nemen, elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen.

Gewenst resultaat Een groene, gezonde, biodiverse en klimaatbestendige ontmoetingsplek voor en door de bewoners van de Sportheldenbuurt.
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

10 reacties

Jeroen Schwerzel

Ja
28-okt-2018 19:06

Mia Fiedeldij Dop

Ja
30-okt-2018 09:55

Mia Fiedeldij Dop

Ja: Hoe groener hoe beter, hoe samer hoe beter. Maar is het niet een idee om de verschillende groenprojecten wat meer aan elkaar te verbinden tot een of twee grotere projecten?
30-okt-2018 15:48

Fenny Vlietstra

Ja
30-okt-2018 21:31

Ans de Preijker

Ja
22-nov-2018 15:02
Wil je reageren? Meld je dan aan.