Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

KinderResto

A
Geplaatst op 16 oktober 18, 14:37 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

Dit project is voorgesteld voor Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland, maar is niet opgenomen

ARGUMENTATIE:
Er is geen verbinding met partners of dynamiek in de wijk gelegd voordat dit project is aangedragen. Het project is best duur en continuïteit is niet gegarandeerd.

KinderResto is een initiatief waarbinnen 10 tot 15 kinderen (leeftijd van 8 tm 12 jaar) wekelijks, onder begeleiding, een restaurant optuigen voor hun ouders, broertjes, zusjes en natuurlijk voor zichzelf. De ruimte wordt ingericht, de tafels worden gedekt en uiteraard wordt er met elkaar gekookt. De maaltijd is altijd gezond (richtlijnen Voedingscentrum) en zo opgezet dat kinderen het ook thuis kunnen namaken. De activiteit start direct na school. Rond zes uur komen de families om mee te eten en te genieten van de prestatie van de kinderen. Elke bijeenkomst is opgehangen aan een thema rond een gezonde leefstijl zoals: vezels & vitamine, suiker & vet, ontspannen en slapen, bewegen en sporten etc.

Kinderen die meedoen aan KinderResto leren hoe je als een echte chef kan koken en hoe je deze kunsten vervolgens kan laten zien aan je familie. Dat brengt natuurlijk een hoop trots en zelfvertrouwen met zich mee. Daarnaast leren de kinderen en hun familie door zelf te doen veel over nieuwe, gezonde producten hoe ze smaken en hoe je ze klaar kan maken.

Gewenst resultaat Kinderen die meedoen aan KinderResto leren hoe je als een echte chef kan koken en hoe je deze kunsten vervolgens kan laten zien aan je familie. Dat brengt natuurlijk een hoop trots en zelfvertrouwen met zich mee. Daarnaast leren de kinderen en hun familie door zelf te doen veel over nieuwe, gezonde producten hoe ze smaken en hoe je ze klaar kan maken.
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

1 reactie

Chas Hardeveld

Ja
28-okt-2018 09:26
Wil je reageren? Meld je dan aan.