Project
Init.

Zet je ook in voor vluchtelingen in de buurt

Geplaatst op 25 april 2017, 09:14 uur

Op Zeeburgerereiland wonen op 17 adressen sinds november 2016 nieuwkomers met een vlucht verleden. Voor de zomer zullen er nog 15 adressen volgen aan de IJburglaan. Er is een buurtiniatief Connect to Zeeburgereiland die deze nieuwe bewoners wegwijs wil maken in de buurt/Amsterdam en wil helpen zich thuis te voelen. 

Hulp kan geboden worden door bijvoorbeeld een kop koffie te drinken, een luisterend oor, te wijzen op de vele leuke gratis activiteiten in onze mooie stad, vertalen van brieven, invullen van formulieren, regelen van huisraad/fiets, doorverwijzen naar bepaalde instanties en taalmaatjes.

Ze zijn op dit moment hard bezig om Nederlands te leren en een aantal spreekt en schrijft al behoorlijk goed Nederlands. Om nog sneller in te burgeren en verder te kunnen met studie of het zoeken naar een baan is Nederlands oefenen heel erg belangrijk. Vele nieuwkomers hebben aangegeven graag een taalmaatje te willen om wekelijks of eens per 2 weken mee te kunnen oefenen. Of laat een nieuwkomer bijvoorbeeld regelmatig s'avonds bij je thuis mee eten dan is het ook makkelijk in te vullen in een druk gezinsleven.

Er zijn in maart 2 druk bezochte bijeenkomst geweest voor statushouders en buren. Dat was een groot succes. 

Er is een actieve Facebook groep voor meer informatie Connect to Zeeburgereiland. Bij vragen kan je mij ook altijd een pm sturen.

 

 

Doelgroep
Volwassenen
Deel dit: