organisatie

Valsch Plat

Vereniging / club


Grote kans dat je mooi  en aanstekelijk gezang hoort als je op een dinsdagmiddag op het Zeeburgereiland langs woonwerkgebouw ‘De Nautilus’ loopt. Wij van het gemengde koor ‘Valsch Plat’ zijn dan aan het repeteren. Het koor bestaat al lange tijd en komt eenmaal in de twee weken bij elkaar. De zangers zijn amateurs, senioren die één ding gemeen hebben: plezier in zingen. Ons repertoire is heel gevarieerd: van Charles Trenet tot ‘Panis Angelicus’ en van Toon Hermans tot ‘Autumn Leaves’.   


Voordat we gaan oefenen met nieuwe liederen beginnen we met ‘inzingers’: liederen en liedjes die we bij wijze van spreken kunnen dromen maar die zo lekker zijn om te zingen.


Af en toe treden we op. Het toewerken naar een uitvoering is heel stimulerend.


We zijn steeds op zoek naar nieuwe leden. Misschien heb je altijd al willen zingen maar kwam het er niet van, of is je zangkunst nooit verder gekomen dan de badkamer, of heb je ooit wel gezongen maar ben op een gegeven moment gestopt… in dat geval vind je het misschien de moeite waard om een keer de openbare repetitie bij te wonen om te kijken of het iets voor je is.


Je hoeft geen groot zangtalent te zijn en het is ook niet nodig om noten te kunnen lezen als je maar toon kunt houden en bereid bent te oefenen. Onze dirigent weet ons altijd weer zo te stimuleren dat we soms zelf verbaasd zijn hoe mooi onze gezamenlijke stemmen kunnen klinken.


Kijk in de agenda voor onze openbare kennismakingsrepetitie.

Deel dit: