organisatie

Protestantse Kerk Amsterdam Oost

Non-profit, Netwerkorganisatie

Drie geloofsgemeenschappen vormen samen de Protestantse Kerk van Amsterdam Oost:


de Binnenwaai (Ed Pelsterpark 2) op IJburg, de Elthetokerk (Javastraat 118A) en de Muiderkerk (Linnaeüsstraat 37). 


Daar hoort een team van drie professionals (dominees) bij: Alexander Noordijk, Martijn van Laar en Greteke de Vries. Wat kunnen wij voor de bewoners van Zeeburgereiland betekenen? 


Trouwen, begraven, gedenken, vieren? We overleggen graag wat we voor u kunnen doen.


Aan een vreemde met geheimplicht je verhaal doen, samen een uitweg zoeken in een ingewikkelde situatie? Wie weet kan één van ons u verder helpen. 


Heeft u een idee voor Zeeburgereiland dat past bij onze kerk? We willen helpen organiseren. Denk aan: ontmoetingsmomenten voor christenen in de wijk; kerstvieringen; dodenherdenking; bijbelstudie; gedichten lezen; interreligieuze contacten stimuleren; samen een film bekijken met een religieus thema; enzovoort.


Elk lid van het team heeft een eigen sfeer. Samen zoeken we verbinding met God, elkaar, de wereld om ons heen. Vanuit hart, hoofd en handen draait het bij ons om het soms zo abracte begrip 'geloven'. En het gaat om (samen)leven in liefde en vrijheid. 


Als u interesse hebt in onze kerk op IJburg, in de Indische Buurt of bij het Oosterpark: kom langs, u bent welkom!


Wij zijn nadrukkelijk 'inclusief'. Gelovig of zoekend, jong, oud, wit, zwart, ziek, gezond, LHBTQ, single, samen, rijk, arm, oude en nieuwe Amsterdammers, vluchtelingen en migranten: iedereen telt mee!


Er is geen kerkgebouw op Zeeburgereiland. Graag zijn wij te gast bij u!


 

Illustration
 
Deel dit: