Organisatie

De Regenboog

Non-profit

Onze Droom


Wij dromen van een stad waarin plek is voor iedereen. Waarin rijke mensen en mensen in (sociale) armoede door elkaar en met elkaar samenleven en samenwerken. Waarin we bij elkaar betrokken zijn en waarin we elkaar versterken. Wij dromen van een stad waar mensen die dat kunnen, zich vrijwillig inzetten om de samenleving te helpen dragen. Waarin de stad ieders thuis is. Waarin niemand zich verloren hoeft te voelen.


Activiteiten
De Regenboog Groep werkt al 40 jaar met de meest mensen in Amsterdam die het moeilijk hebben. Het gaat om mensen die tussen wal en schip vallen door een opeenstapeling van problemen, zoals schulden, dakloosheid, verslaving en psychiatrie. Veel van hen leven alleen; zonder familie of vrienden om zich heen.


De duizend Regenboog vrijwilligers zetten zich in voor mensen met financiële problemen, eenzame mensen of mensen met verslaving of psychische problemen.


Dak- en thuislozen kunnen dagelijks terecht in één van onze negen inloophuizen. Als ze willen krijgen ze er warme maaltijd, koffie, maar ook een douche en schone kleding. Ook kunnen ze terecht bij onze maatschappelijk werkers of meedoen aan werk- en activeringsprojecten.


Wie actief wil worden kan terecht op een van de vele werkplekken, om samen met collega’s een zinvolle dag-invulling te vinden.


En er is veel meer. De kern van de zaak is dat De Regenboog wil dat mensen zelfredzaam worden zodat ze weer grip op hun eigen leven krijgen.


Wat kunt u doen?
Uw hulp is nodig! U kunt helpen door als vrijwilliger aandacht te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur! Uw geld komt ten goede aan opvang voor daklozen en hulp voor mensen in armoede, (ex)-verslaafden en eenzaamheid. U bent altijd welkom om langs te komen en zien waar uw geld terechtkomt. 


IJburg/Zeeburgereiland
De Regenboog is ook actief op IJburg/Zeeburgereiland en is aangesloten bij het netwerk Huis van de Wijk IJburg en aanwezig bij de Wijktafel.


Website voor vrijwilligers en donateurs: www.deregenboog.org


Website voor wie hulp zoekt: www.hulpvanderegenboog.org

Deel dit:
Standaardlocatie
Bekijk De Regenboog ook in