Nieuw op Zeeburgereiland

Bericht
Stan Polman

Dit - en meer - lees je in oost-online

Geplaatst op 10 mei 2021, 11:49 uur , door Stan Polman

We zijn een zelfstandige boekhandel rijker. Bruna op IJburg is nu IJburg Boeken. Het Boek van de Week is deze week gekozen door Edith Vroon van Linnaeus Boekhandel: ‘Wij zijn licht’ van Gerda Blijs. Ook aan kinderboeken is gedacht. Carel van Pampus heeft twee mooie kinderboeken gekozen. Achter de gevel van het voormalige Van Swindentheater komen luxe appartementen. De winkel van Zeeman blijft. De begraafplaats De Nieuwe Ooster is ook een prachtig bomenpark. We zijn op bezoek geweest bij bomenbeh...

Vooraankondiging
Felice  Gaughan

Pannelsessie signaleren en ondersteunen jonge mantelzorgers

donderdag 20 mei 2021   |   10:00 - 11:30 uur   |   Online

In deze pannelsessie gaan we ervaringen uitwisselen, kennis delen en good practices bespreken over het signaleren en ondersteunen van jonge mantelzorgers in Amsterdam Oost.

Iedereen is welkom! Ook al denk je in eerste instantie niet direct met jonge mantelzorgers te maken te hebben, in de praktijk blijkt dat er toch vaak allerlei lijntjes zijn waardoor professionals en vrijwilligers met verschillende achtergronden en doelgroepen iets voor jonge mantelzorgers kunnen betekenen. Wil je ook graag me...

Bericht
Felice  Gaughan

Zie jij de jonge mantelzorger?

Geplaatst op 6 mei 2021, 18:52 uur , door CARE4OOST

Goed nieuws! We gaan door met Care For Youth! De awareness campagne voor en door jonge mantelzorgers!

Dit jaar gaan we ons speciaal richten op het verbinden van professionals en van vrijwilligers rondom de jonge mantelzorgers in Oost. Zodat we samen een sterk netwerk gaan vormen om onze jonge mantelzorgers heen.

Hiervoor gaan we vier (online) pannelsessies organiseren. Iedereen is welkom! Ook al denk je in eerste instantie niet direct met jonge mantelzorgers te maken te hebben, in de praktijk bl...

Vooraankondiging
Yvonne van der Loo

Wat voor buurt wil jij dat Zeeburgereiland wordt? Praat 20 mei mee!

donderdag 20 mei 2021   |   19:30 - 21:00 uur   |   Het overleg wordt online...

Op donderdag 20 mei gaan we verder met de (online) bewonersgesprekken over Zeeburgereiland. Deze gesprekken gaan over de vraag wat voor buurt wil jij dat Zeeburgereiland wordt? Welke afspraken zijn er? Wat brengt de mensen samen?

Uit het eerste overleggen bleek dat de bewoners elkaar graag willen leren kennen. Het organiseren van een bewonersfeest of een verhalenavond werd geopperd. Maar ook interntionale dagen. Denk hierbij aan een feest of een markt in het thema van en bepaald land. Met film, ...

Vooraankondiging
Yvonne van der Loo

Basistraining Vreedzame Wijk - vier bijeenkomsten op woensdagochtend

woensdag 19 mei 2021   |   10:00 - 12:30 uur   |   Kantine Sporthal...

It takes a village to raise a child...

Een mooie gedachte. En hoe maken we van Zeeburgereiland een dorpje waar we samen onze kinderen opvoeden? Niet alleen je eigen kind, maar ook de kinderen in de buurt die je op straat tegenkomt.

In de basistraining Vreedzame Wijk kijken we naar de gedachte achter de Vreedzame Wijk. Deze methode wordt ingezet in Oost en dus ook op Zeeburgereiland. Op de Vreedzame Scholen en bij organisaties uit de buurt. 

Vreedzaam Amsterdam Oost is een groeiende beweging. Het...

Bericht
Hannah Borgesius

Meld je aan voor een mbo opleiding voor volwassen bij EC-O!

Geplaatst op 29 april 2021, 15:22 uur , door EC-O | Educatief Centrum Oost

 Educatief Centrum-Oost (EC-O), meer dan alleen een mbo opleiding:

-Meedoen
-Leren
-Stage
-Begeleiding
-Trainingen
-Ondersteuning
-Ontwikkeling
-Samenwerken
-Diploma
-Kans op baan

Voor wie
Jij woont in Amsterdam Oost en bent ouder dan 27 jaar.
Jij wil jezelf ontwikkelen én jouw kans op werk vergroten en bent gemotiveerd om aan de slag te gaan en bereid om tijd en inzet te tonen.
Maar… je bent er (nog) niet aan toe om zonder ondersteuning een Entree opleiding (mbo1) of mbo 2 opleiding te gaan volgen? Dan zij...

Nieuwe aangeboden dienst
Hannah Borgesius

Start in september 2021 met een mbo-opleiding voor volwassenen in Amsterdam

geplaatst op 29 april 21, 15:14 uur, door EC-O | Educatief Centrum Oost
Voortgezet onderwijs, Taalles, Cursus/les/workshop/training

Educatief Centrum Oost (EC-O) biedt samen met diverse samenwerkingspartners opleidingen die aansluiten bij wat je wil leren én waar ook werk in te vinden is. Daarnaast bieden we ondersteuning bij jouw persoonlijke ontwikkeling én je beroepsopleiding.

De opleidingen
Wij geven de opleidingen in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl), dit betekent dat je naast lessen ook stage loopt. Zowel de stage als de lessen zijn in Amsterdam Oost.
De lessen worden verzorgd door Regio College en ROC Top. Praktijker...

Bericht
Hannah Borgesius

Sluit je aan bij Kracht van Mokum!

Geplaatst op 29 april 2021, 15:09 uur , door Kracht van Mokum

Amsterdamse bewonersorganisaties, bundelen in alle diversiteit de krachten en belangen. Dit doen we in een platform: Kracht van Mokum. 
Wil je onderdeel worden van dit fijnmazige netwerk? Sluit je dan aan, we houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte en we vragen je om mee te denken over diverse onderwerpen.

Meer weten een aansluiten? Bekijk onze nieuwe website: www.krachtvanmokum.nl

Bericht
Stan Polman

Deze week in oost-online

Geplaatst op 26 april 2021, 14:57 uur , door Stan Polman

Koningsdag komt eraan. Wat is er te beleven op de Bredeweg en omgeving? Je leest het  in oost-online. Ook: Een 500 meter lang gedicht is geschreven bovenop de Ringdijk. Even verderop stond de Oostergasfabriek, gebouwd door Engelsen. Het bleken goede werkgevers. De discussie over de toekomst van het Diemerpark gaat voort. IJburgTV laat de gebruikers van het park aan het woord. Ook te zien op oo-tv van oost-online de Showbizzrubriek van Rob Zwetsloot met Job Chajes van de Amsterdam Klezmerband. Op...

Nieuwe aangeboden dienst
Tom Snoijink

Parking spot Zeeburgereiland For Rent

geplaatst op 18 april 21, 15:35 uur, door Tom Snoijink
Garage

Hi all,

We have a parking spot for rent in the Eef Kamerbeekstraat (close to the ALASCA college)

If interested, please contact me at tom.snoijink@gmail.com

Tom.

Nieuwe aangeboden dienst
Joyce van Kalleveen

Sunday Morning Social Rides

geplaatst op 15 april 21, 19:42 uur, door PEAK CYCLING
Overige sport, Fietsen

Ben je op zoek naar fietsbuddies om mooie buitenritten mee te maken? Kom dan kennismaken met PEAK CYCLING in Amsterdam-Oost. In het zomerseizoen kun je elke zondagochtend met ons mee voor een route van 50 tot 70 kilometer, op je eigen snelheid en niveau. Vooralsnog rijden we in duo's, die na elkaar starten. We sluiten de ochtend af met een heerlijke koffie to-go bij ons clubhuis Thúskomme.

Wanneer: elke zondag, 9.30 - 12.00/12.30 uur
Afstand: 50 - 70 km
Start en finish: clubhuis Thúskomme, Batjans...

Bericht
Sati Dielemans

Bob Haarmslaan, afsluiting

Geplaatst op 14 april 2021, 17:08 uur , door Sati Dielemans

Vanaf maandag 19 april 2021 tot en met vrijdag 28 mei 2021 zijn wij aan het werk bij de tramhalte (tram 26) ter hoogte van de Bob Haarmslaan. Dit heeft gevolgen voor het autoverkeer op de Bob Haarmslaan en deels op de IJburglaan.

Te huur gevraagd
Gina Cantamessa

Parkeerplek Te Huur Gevraagd

Auto's en auto-accessoires
geplaatst op 9 april 21, 13:57 uur
Te huur gevraagd

Per direct zijn wij op zoek naar een parkeerplek omgeving Kea Boumanstraat / John Blankensteinstraat (in de omgeving van Leo Hornstraat). Als je ons kunnen helpen dan horen wij het graag! 

Hartelijke groeten

Alex en Gina 

Nieuwe vacature / hulpvraag
Tessy Tamisier

Enquête bewoners Zeeburgereiland voor afstudeeronderzoek

geplaatst op 7 april 2021, 12:38 uur, door Tessy Tamisier

Hi bewoner van Zeeburgereiland,

Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek. Mijn doel? Het duurzamer en leuker maken van mobiliteit op Zeeburgereiland en IJburg, door middel van een fietsstimuleringsprogramma. Hiervoor zou ik uw hulp heel goed kunnen gebruiken! Het zou mij enorm helpen als u deze enquête in wilt vullen en wellicht wilt delen met andere bewoners.

Het invullen zal niet meer dan 3 minuten van uw tijd in beslag nemen. Alvast bedankt voor uw tijd en een prettige dag nog v...

Te koop aangeboden
Loes Buijsman

De Zeeburgertuin biedt 3 puinzakken aan. 1000kilo draagkracht.. 5 euro per stuk

Spullen voor huis, tuin, kantoor
geplaatst op 7 april 21, 07:39 uur
aanbieder De Zeeburgertuin
Te koop aangeboden

De Zeeburgertuin biedt 3 lege puinzakken aan. Ze kunnen elk 1000 kilo dragen. Maak er een mooie schommel van of een moestuin "bak". 

Vele andere toepassingen mogelijk. 

Bericht
Ghalia Jando

Update Oost Begroot project: Internationaal vrouwenkoor

Geplaatst op 1 april 2021, 22:46 uur , door Vrouwencafe

In samenwerking met vrouwennetwerk Vrouwencafé realiseer ik, Ghalia Jando, mijn droom om een Internationaal vrouwenkoor op te richten. Het vrouwenkoor gaat krachtige heldinverhalen vertolken in een muzikale voorstelling in de wijk. In de zomer van 2020 diende Vrouwencafé dit als project bij Oost Begroot in. Dankzij de stemmen van vele buurtbewoners werd het project uitgekozen voor financiering en daar zijn we enorm dankbaar voor.

Inmiddels hebben 18 vrouwen zich aangesloten bij het koor. Het was...

Nieuwe aangeboden dienst
Marta Golka

Basgitaarles

geplaatst op 30 maart 21, 19:32 uur, door Marta Golka
Muziekles

Hoi, mijn naam is Marta. Ik ben aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerd en heb rond 10 jaar ervaring in lesgeven. Muziek was altijd een belangrijk deel van mijn leven en ik wens dat meer mensen haar schoonheid zelf kunnen ervaren. Het is een hoofddoel voor mij dat mijn studenten allereerst leren te genieten van muziek maken. Daarom zijn de lessen altijd aangepast aan de behoefte en belangstelling van de studenten. Uiteraad is iedereen welkom ongeacht of je er een le...

Nieuwe aangeboden dienst
Marta Golka

Pianoles, keyboardles

geplaatst op 30 maart 21, 19:29 uur, door Marta Golka
Muziekles

Hoi, mijn naam is Marta. Ik ben aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerd en heb rond 10 jaar ervaring in lesgeven. Muziek was altijd een belangrijke deel van mijn leven en ik wens dat meer mensen haar schoonheid zelf kunnen ervaren. Het is een hoofddoel voor mij dat mijn studenten allereerst leren te genieten van muziek maken. Daarom zijn de lessen altijd aangepast aan de behoefte en belangstelling van de studenten. Het is mogelijk om elementen van muziektheorie, com...

Bericht
Sati Dielemans

Laat ons weten wat u belangrijk vindt voor het Zeeburgereiland

Geplaatst op 26 maart 2021, 15:18 uur , door Sati Dielemans

Wat vindt u belangrijk voor de toekomst van het Zeeburgereiland? Vul de enquête in om het ons te laten weten. Ruim 600 mensen vulden hem al in. Het kan nog tot en met woensdag 31 maart 2021. 

Bericht
Ghalia Jando

Vrouwencafé bezocht een Syrische kunstenaar en oed-speler

Geplaatst op 25 maart 2021, 20:35 uur , door Vrouwencafe

Op zaterdag 20 februari 2021 hebben wij Zohra en ik (Ghalia) bezoek gebracht aan een Syrische kunstenaar en oed-speler in Hoofddorp. Door een SALT leerbezoek (SALT: Stimuleren, Appreciëren, Luisteren & Transfer) af te leggen, leren wij hoe anderen bepaalde uitdagingen aangaan. Wij wilden graag van meneer Alsharaa leren over hoe hij zijn talenten heeft ontdekt en of hij tips heeft voor onze activiteiten die wij organiseren op IJburg en Zeeburgereiland.


Eerst een korte introductie: Meneer Alsharaa ...

Bericht
Henk Hermsen

Fietsbrug van Zeeburgereiland naar Oostelijk Havengebied

Geplaatst op 24 maart 2021, 11:19 uur , door Henk Hermsen

Al getekend voor een Fietsbrug naar de stad?!

Woensdag 24 maart vergadert de Commissie Ruimtelijke ordening van de Gemeenteraad over de fietsbrug van Zeeburgereiland naar het Oostelijk havengebied. 

Wethouder Van Doornick wil deze fietsbrug van schrappen.

Voorkom dat het Zeeburgereiland alléén voor doorgaand autoverkeer is en teken de petitie vóór de fiets!

Een volmondig JA voor een fietsbrug IJburg/Zeeburgereiland/Sporenburg - Petities.nl  

Meer nieuws