Bericht

Denk mee over karakter nieuwe stadswijk Baaibuurt West

Geplaatst op 20 juni 2024, 19:17 uur
Illustration

Baaibuurt West op het Zeeburgereiland ontwikkelt zich komende jaren tot een stadswijk met maximaal 1.800 woningen. We zijn gestart met het maken van het stedenbouwkundig plan. In dit plan schrijven we op hoe de wijk er straks uit komt te zien. Maar ook wat u voelt als u in de toekomst door deze wijk loopt en hier woont. En welke karaktereigenschappen straks kenmerkend zijn voor de wijk. Dit noemen we de identiteit van de wijk. We willen u vragen met ons mee te denken over de identiteit. Dit kan op 3, 6 en 9 juli.

Meedenken
We staan op 3 momenten op verschillende plekken op het Zeeburgereiland om samen met bewoners, ondernemers en andere mensen van Zeeburgereiland een groot inspiratiebord te maken over de toekomst van Baaibuurt West. Dit doen we met 3 vragen:

  1. Wat vindt u fijn en bijzonder aan Baaibuurt West op dit moment?
  2. Baaibuurt West zoals het nu is gaat verdwijnen. Wat gaat u missen?
  3. Wat is uw droombeeld voor de nieuwe Baaibuurt West?

Inspiratieborden
Per vraag maken we een inspiratiebord. Op dit bord kan iedereen teksten schrijven, plaatjes plakken, tekeningen maken of iets toevoegen wat u zelf heeft meegenomen. We zorgen dat er voldoende materialen zijn om alles te bevestigen en luisteren graag naar uw overwegingen en ideeën. De borden gebruiken wij vervolgens als inspiratie bij het schrijven van het stedenbouwkundig plan.

Waar en wanneer
We staan met de inspiratieborden op verschillende momenten, op verschillende plekken.

  • Woensdag 3 juli van 10.00 tot 13.00 uur bij Paviljoen C naast Kokomo, Zuiderzeeweg 11C
  • Zaterdag 6 juli van 10.00 tot 13.00 uur bij Bluey’s, Eef Kamerbeekstraat 182
  • Dinsdag 9 juli van 17.00 tot 20.00 uur bij het Baggerbeest, Rudi van Dantzigstraat 1-15

Aanmelden is niet nodig.

Vervolg
Identiteit is niet het enige onderwerp waarover u mee kunt denken. De andere onderwerpen hebben we opgenomen in een participatieplan. Dit plan wordt op dit moment bestuurlijk bekeken. We verwachten dat het plan begin juli wordt vastgesteld.

Contact

Heeft u vooraf vragen neem dan contact met ons op via ontwikkelingbaaibuurten@amsterdam.nl

Deel dit: