Bericht

PLACEMAKING BAGGERBEEST - OPZOEK NAAR CREATIEVE BEWONERS

Geplaatst op 23 mei 2024, 12:07 uur
Illustration

OPZOEK NAAR CREATIEVE BEWONERS


Beste bewoners,
Zoals jullie weten is het Baggerbeest nu enige tijd open. Deze gloednieuwe broedplaats in de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland heeft half maart zijn deuren geopend. Het is een van de eerste gebouwen in de nieuwe buurt en is een nieuw culturele plek voor het Zeeburgereiland. Het Baggerbeest heeft een podium, horecagelegenheid en plek voor tientallen kunstenaar. Maar hoe wordt deze broedplaats ook een toegankelijke en creatieve plek voor de bewoners van Zeeburgereiland? We hebben jullie hulp nodig om deze broedplaats tot leven te brengen.

Afgelopen maanden heb ik, Isa van der Heide (stagiaire van Jeroen van Dalen), onderzoek gedaan naar het Baggerbeest en het kunst en cultuur aanbod op Zeeburgereiland. Ik heb gesproken met verschillende buurtbewoners en hun behoeften en wensen opgehaald. Hieruit blijkt een duidelijke behoefte voor meer kunst en cultuur.


Op donderdag 6 juni organiseren wij een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners en kunstenaars van het Baggerbeest. Daar willen we samen met jullie en andere buurtbewoners bekijken wat het Baggerbeest kan organiseren met de buurt. Hiervoor zijn we opzoek naar mensen met een interesse in kunst en cultuur, die graag hun ideeën willen delen en mee willen denken.

Samen kunnen we iets bijzonders creëren dat onze buurt verrijkt en verbindt. Dus, kom langs en deel je gedachten, dromen en ideeën. We kijken ernaar uit om jullie daar te zien!

Wanneer: Donderdag 6 juni 2024
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Locatie: Het Baggerbeest
Adres: Rudi van Dantzigstraat 1-15

Zou je ter voorbereiding van deze bijeenkomst en als belangrijke data voor mijn onderzoek alvast je mening willen delen over het kunst en cultuur aanbod op Zeeburgereiland? https://surveys.enalyzer.com?pid=rg7ng5fd

Om mee te doen aan de bijeenkomst, kan je zich aanmelden om een mailtje te sturen naar het volgende e-mailadres: i.vanderheide@amsterdam.nl

Alvast dank en tot 6 juni!

Deel dit: