Bericht

1.800 nieuwe woningen in Baaibuurt West

Geplaatst op 22 maart 2024, 12:45 uur
Illustration

We gaan van Baaibuurt-West een stadswijk maken met maximaal 1.800 woningen en voorzieningen die daarbij horen. Dat heeft het college besloten. We gaan eerst het terrein ophogen en de nieuwe wijk ontwerpen. Amsterdammers kunnen daarover meedenken.
Het zuiden van het Zeeburgereiland is al lang een broedplaats van experiment en creativiteit. Straks kunnen hier starters, singles, gezinnen en ouderen een mooie plek vinden om te wonen. We willen er een eigenzinnige buurt van maken, met ruimte voor experimentele woonvormen.

Waar komt wat?
We maken een plan met een indeling van het gebied. Waar komen huizen, gebouwen, groen, wegen, parkeerplaatsen en water? Ook gaat het plan over het karakter en de sfeer van de nieuwe wijk.

Meedenken
We vragen Amsterdammers om mee te denken, bijvoorbeeld over groen, water, voorzieningen en over hoe we de vrije ruimte in de nieuwe wijk invullen. Het plan hiervoor wordt nog uitgewerkt.

Hoe verder?
Nu gebruiken studenten, kunstenaars, kermisexploitanten en ondernemers Baaibuurt-West. We spreken met hen over het einde van hun huurcontracten op 31 december 2024. Vanaf 2025 maken we het terrein geschikt om te bebouwen. Het gebied gaan we ophogen.

Woningen bouwen in 2028
De eerste woningen en voorzieningen worden in 2028 gebouwd, als alles volgens plan verloopt.

Deel dit: