Bericht

Mooie geveltuinen gezocht voor de Groene Kaart van Groene Oases

Geplaatst op 1 september 2023, 13:26 uur
Illustration

De Groene Kaart, die je leidt langs de Groene Oases van IJburg en Zeeburgereiland, is binnenkort voor iedereen beschikbaar. Ontdek, via deze kaart, verscholen groene plekken op gevels en daken, bij een broedplaats voor vogels en in het nabijgelegen park. Laat je verrassen door wat IJburg en Zeeburgereiland te bieden hebben.

Groene Oases zijn niet alleen mooie plekken waar je kunt ontspannen, genieten van bloemen en vlinders en waar je kunt "aarden" door je handen in de aarde te steken. Het samenleven van planten, dieren en insecten maakt de natuur ook sterker en gezonder. Het helpt zelfs bij het schoonhouden van lucht en water. Zo zorgt het ervoor dat alles in evenwicht blijft. Een groene omgeving is fysiek en mentaal gezond voor je. 

Daarom hebben de Wereldhuiskamer, SET Community Gardens, Bouwgaard en Camping Zeeburg het initiatief genomen voor Groene Oases. Op 30 september organiseren we de eerste Groene Oases-dag waarbij we iedereen uitnodigen samen op ontdekkingstocht te gaan met de Groene Kaart in de hand. We willen nieuwe en oude buurtbewoners, maar ook mensen van buitenaf, inspireren ook te vergroenen.

Wil jij ook een inspiratie zijn voor anderen? Laat het ons dan weten en kom ook op de Groene Kaart te staan met jouw geveltuin. Mail naar

groen@set-ijburg.nl

met een foto, je adres en beschrijving waarom het zo mooi is.

 

Deel dit:
Afzender