Bericht

Broedplaatsen Baggerbeest en BRUG krijgen steeds meer vorm

Geplaatst op 12 juli 2023, 12:44 uur
Illustration

Begin dit jaar begon de bouw van twee gloednieuwe broedplaatsen van Urban Resort. Nu, een half jaar verder, is broedplaats BRUG zo goed als af en zijn de eerste huurders al ingetrokken. De 72 werkruimtes van Baggerbeest zullen in augustus beschikbaar zijn voor creatieve makers. 

Baggerbeest wordt een broedplaats met een lerend en open karakter. De broedplaats krijgt een binnenplaats met een podium, waar minifestivals en makers-markten kunnen worden gehouden. Rondom die binnenplaats komen in vier gebouwen, in totaal, 72 ateliers & werkruimtes, een horecagelegenheid, een jongerencentrum van Dynamo, Sluislab van Hogeschool Inholland, een buurtatelier waar bewoners initiatieven, zoals een weggeefwinkel, kunnen ontplooien en een multifunctionele ruimte waar voorstellingen, optredens en presentaties plaatsvinden. Ook zullen in de ateliers straks workshops en andere programmering te vinden zijn. Deze culturele hotspot is te vinden op Zeeburgereiland dichtbij de tramhalte Zuiderzeeweg en daarnaast een grote parkeerplaats.

BRUG is een kleinschalige broedplaats voor de urbane en jonge creatieveling: een plek om samen te komen, je te laten inspireren en uit te laten dagen op het gebied van hedendaagse kunst, technologie & muziek. Maar liefst twintig jaar zullen de eerste twee verdiepingen van het gebouw aan de IJburglaan dienen als creatieve hub voor de bewoners en bezoekers van het eiland. BRUG bevindt zich in het bruisende hart van IJburg, in het drukke winkelgebied van het eiland. In de lichte etalageruimte aan de straatzijde zit Muziekschool Amsterdam. Het wordt de verbindende factor voor de buurt, de mede-huurders en scholieren. Er komt een ‘Muziekmaakplaats’ waarbij muziek & technologie centraal zal staan. Ook wordt de ruimte een inspiratieplek met inloopprogramma, exposities en inspiratieavonden. Daarnaast kunnen mede-huurders de ruimte gebruiken voor hun eigen programma’s. Kortom, een dynamische plek waar altijd iets te doen zal zijn.

We kunnen niet wachten om deze broedplaatsen te laten ontpoppen tot echte verbinders van de buurt en de huurders. Er zijn nog een aantal werkruimtes/ateliers beschikbaar hiervoor. Dus ben jij een creatieveling die op zoek is naar een (CAWA) werkruimte? Of ben je op zoek naar een ruimte om te delen met meerdere creatievelingen? Kijk dan op www.urbanresort.nl voor het uitgebreide aanbod! 
 

Deel dit: