Bericht

GEK OP GROEN!

Geplaatst op 19 mei 2023, 11:19 uur
Illustration

Wij van de Wereldhuiskamer zijn op zoek naar de leukste, mooiste en meest inspirerende groene plekken in de buurt! IJburg en Zeeburgereiland worden door velen ervaren als een wijk vol betonnen blokken, maar daartussen liggen, in de openbare ruimte, in het park en in particuliere tuinen, plekken verscholen waar ontzettend veel te zien is, te ruiken en te beleven.

We gaan een groene kaart maken en een serie groene activiteiten organiseren, waaronder: rondleidingen langs groene plekken op IJburg en Zeeburgereiland met de lokale Freek Vonk, een workshop van een lokale professionele natuurfotograaf en een workshop over wildplukken in je eigen wijk.

Die groene kaart wordt een plattegrond met niet alleen een routekaart voor fietsers, fanatieke wandelaars, struiners en snuffelaars, maar ook een kaart met allerlei leuke groene weetjes en groene verhalen van buurtbewoners.

Met dit project, mede mogelijk gemaakt door Oost Begroot, willen we buurtbewoners van allerlei leeftijden en achtergronden met een andere bril naar hun wijk laten kijken en laten kennismaken met allerlei groene oases en plekjes waar je kan spelen, genieten en relaxen. Plekken waar je mensen met dezelfde interesses kan ontmoeten en inspiratie kan opdoen om zelf ook een groene geniet-plek voor jouw straat of pleintje te maken.

Ken je zo’n mooie plek, of woon je op zo’n mooie plek? Deel het met ons! Op 23 september zal er een eerste excursie plaatsvinden met afsluitend een hapje en drankje in de SET Community Gardens bij de Wereldhuiskamer. Ook willen we op die dag van 13:00 uur tot 17:00 uur een Open tuinen-dag organiseren. Wat maakt jouw tuin een Groene oase? Mail ons op:

groen@set-ijburg.nl

We hopen dat veel meer mensen zullen zien wat er allemaal al aan prachtig groen in de buurt is en daar ook meer gebruik van gaan maken, en wellicht in actie komen om meer van dit soort plekken te creëren!

Deel dit:
Afzender