Bericht

UPDATE WERKZAAMHEDEN PIET HEIN TUNNEL

Geplaatst op 8 februari 2022, 11:13 uur
Illustration

Beste bewoners,

Hierbij informeren wij u over de planning van de werkzaamheden aan de Piet Heintunnel. De renovatie van de tunnel is inmiddels ruim een half jaar in volle gang. Diverse onderdelen van het bouwproject zijn ondertussen afgerond. Wel is – mede door corona – sprake van een aantal tegenvallers, waardoor de planning onder druk staat. De verwachting is dat de openstellingsdatum van 30 september 2022 mogelijk verschuift naar het vierde kwartaal 2022. Hierover verschijnt vandaag een nieuwsbericht op www.amsterdam.nl/pietheintunnel, daarom ontvangt u als betrokkene deze mail. Uiterlijk in maart wordt bekend op welke datum de tunnel weer opengaat. Daarover zullen wij u tegen die tijd informeren.

Invloed coronamaatregelen
Al sinds de voorbereiding van de renovatie werken de coronamaatregelen vertragend. Bijvoorbeeld omdat verschillende partijen niet bij elkaar kunnen komen om belangrijke zaken af te stemmen en omdat in de tunnel en de smalle dienst- en vluchtgang altijd 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Hierdoor is de reservetijd in de planning om tegenvallers op te vangen steeds kleiner geworden. 

Ontwerp nieuwe constructie

De ontwerpwerkzaamheden kosten meer tijd dan gepland. Zo is het ontwerp van de nieuwe constructie boven de tunnelingang aan de oostkant aangepast. Die bleek bij brandproeven niet brandwerend genoeg. Ook is de inpassing van de nieuwe tunnelbediening en -besturing in de bestaande verkeerscentrale complexer dan gedacht. 

Doorwerken 

Bij tegenvallers tijdens montage- en installatiewerkzaamheden in de tunnel kan buiten reguliere werktijden worden doorgewerkt om uitloop te beperken. Het gaat dan alleen om werkzaamheden die geen hinder geven voor de omgeving.

Vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft; u kunt deze richten aan tunnels@amsterdam.nl dan nemen wij daarna telefonisch contact met u op. Omgevingsmanager Martin Dijkema verlaat per 1 februari het project. Zijn werkzaamheden worden vanaf dat moment overgenomen door Rinske Bakker (rinske.bakker@amsterdam.nl of 06-53742795). 

Deel dit: