Bericht

Relatietherapie Praktijk Bond verhuist naar SAG Gezondheidscentrum

Geplaatst op 29 december 2021, 16:05 uur
Illustration

Al bezig met goede voornemens voor 2022?

Je denkt misschien aan sporten of gezonder eten, maar denk ook eens aan je relatie! Een fijne relatie heeft ook een positief effect op je gezondheid.

Weet je dat alleen al het vasthouden van je partners hand in een spannende situatie, je bloeddruk doet dalen? Daarnaast zorgt een liefdevolle aanraking ook voor een toename van het hormoon Oxytocine. Deze stof geeft ons een geluksgevoel. Wat er vervolgens gebeurt is dat Oxytocine ook weer een positieve invloed heeft op het leggen van banden, connecties en het opbouwen van vertrouwen. Een liefdevolle aanraking kan dus je bloeddruk verlagen, maar ook de romantische band tussen jou en je partner versterken. Op deze manier heeft een fijne relatie dus een positief effect op zowel je fysieke, als je mentale gezondheid!

Misschien ben je er niet zo geneigd toe, maar zoek je partner eens een keer op na onenigheid, i.p.v. afstand te nemen... Houd elkaars hand vast, leun tegen elkaar aan of geef een knuffel. Wellicht een nieuw goed voornemen voor 2022?

Handje hulp nodig bij jullie relatie? Dan zijn jullie uiteraard welkom!

Relatietherapie Praktijk Bond verhuist volgende week naar het SAG Gezondheidscentrum Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland

Deel dit: