Bericht

Inspraak verbinding Zeeburgereiland voor openbaar vervoer en fiets

Geplaatst op 3 november 2021, 10:32 uur

Het college van burgemeester en wethouders heeft de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor de Verbinding Zeeburgereiland vrijgegeven voor inspraak. U kunt t/m woensdag 15 december 2021 reageren op de plannen.

Plannen
We willen Zeeburgereiland en IJburg bereikbaar houden. Daarom onderzoeken we extra toekomstige infrastructuurverbindingen en reisrichtingen voor fietsers en openbaar vervoer met bijvoorbeeld bus en/of tram. We kijken voor het openbaar vervoer naar een andere mogelijkheid voor lijn 26. Voor fiets naar het verbeteren en uitbreiden van het bestaande fietsnetwerk over de Amsterdamsebrug. Ook onderzoeken we hoe we deze nieuwe verbinding, over water, het best kunnen laten aansluiten op het bestaande netwerk. En op welke manier we het best het Amsterdam Rijnkanaal kunnen oversteken. Dit levert straks meer keuzemogelijkheid op om van- en naar het eiland te komen.

Met het onderzoek willen we meer reismogelijkheden en snellere, veilige, nieuwe verbindingen voor zowel openbaar vervoerreizigers als fietsers bieden.

Via de link hieronder vindt u meer informatie, kunt u de notitie bekijken en kunt u reageren op de plannen.

Illustration
 
Deel dit: