Bericht

Is uw reisgedrag door de coronacrisis veranderd?

Geplaatst op 22 juni 2021, 10:36 uur

In de komende jaren worden op Zeeburgereiland, Centrumeiland, Strandeiland en Buiteneiland nog 20.000 woningen bij gebouwd. Die woningen zijn hard nodig, omdat steeds meer mensen in en rond Amsterdam willen wonen. De komst van zoveel nieuwe woningen en bestemmingen zorgt voor meer  verkeer. Zowel met de auto als de fiets, als in het openbaar vervoer. 

Het is soms nu al druk. Dit merk je op de weg, op de fietspaden en in de tram. En het gaat nóg drukker worden op Zeeburgereiland en IJburg. Om het toenemende verkeer aan te kunnen en de verschillende gebieden van Zeeburgereiland en IJburg beter met elkaar, met het gebied eromheen en met de rest van Amsterdam te verbinden, zijn aanpassingen nodig. De focus bij deze aanpassingen ligt op het aantrekkelijk maken van het OV en de fiets, zodat de auto minder wordt gebruikt.

Reizen tijdens en na de coronacrisis
Sinds de coronapandemie is het reisgedrag in Nederland veranderd o.a. door thuiswerken. Dit geldt (waarschijnlijk) ook voor de gebieden Zeeburgereiland en IJburg. Daarom zijn we benieuwd hoe u tijdens corona bent gaan reizen (naar werk, sport, vrienden enz) en hoe u denkt te gaan reizen na corona.

Om de bereikbaarheid van de gebieden te kunnen borgen heeft het programma Bereikbaarheid Zeeburgereiland en IJburg een pakket met maatregelen opgesteld. Om hierbij zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de toekomst wil de gemeente graag horen hoe uw huidige en toekomstige reisgedrag er uit ziet.

Enquête
Vul de enquête in en laat ons weten wat u belangrijk vindt.

Meer informatie
Voor vragen over de ontwikkelingen van de Bereikbaarheid op Zeeburgereiland en IJburg of de enquête, kunt u contact opnemen met bereikbaarzeeburgereilandijburg@amsterdam.nl.

Illustration
 
Deel dit: