Bericht

Update Oost Begroot project: Internationaal vrouwenkoor

Geplaatst op 1 april 2021, 22:47 uur

In samenwerking met vrouwennetwerk Vrouwencafé realiseer ik, Ghalia Jando, mijn droom om een Internationaal vrouwenkoor op te richten. Het vrouwenkoor gaat krachtige heldinverhalen vertolken in een muzikale voorstelling in de wijk. In de zomer van 2020 diende Vrouwencafé dit als project bij Oost Begroot in. Dankzij de stemmen van vele buurtbewoners werd het project uitgekozen voor financiering en daar zijn we enorm dankbaar voor.

Inmiddels hebben 18 vrouwen zich aangesloten bij het koor. Het was dus niet alleen mijn droom maar ook die van hen.  We hebben de samenwerking opgezocht met koordirigent Luciana Cueto en in het koor zitten maar liefst 12 nationaliteiten. Daar zijn we heel trots op!

Vanwege de coronamaatregelen hebben we elkaar nog niet fysiek kunnen ontmoeten en repeteren. We hebben daarom online kennismakings- en creatieve sessies georganiseerd. Het doel was: Een hechte band creëren met de koorleden en een veilig huis waar creativiteit de ruimte krijgt. Daarbij hebben we tijdens deze online sessies muzikale heldinverhalen en muziek met elkaar gedeeld. De gezamenlijke kernwaarden die daaruit voortkwamen zijn de basis gaan vormen voor verdere conceptontwikkeling van de voorstelling. Kernwaarden waren onder andere: Bevrijd voelen, krachtige melodieën en ritmen, de diversiteit van de koorleden vertegenwoordigen, kracht, niet opgeven, authentiek zijn, positiviteit, volharding en dromen realiseren.

Ook heeft de koordirigent in januari en februari 2021 met de koorleden online één op één sessies georganiseerd om het niveau van de stemmen te horen, zodat ze beter een indruk heeft hoe het repertoire er straks uit kan komen te zien.

Binnenkort gaan we opnieuw online samenkomen om het repertoire en het concept verder te ontwikkeling. Zodra het mogelijk is om fysiek bij elkaar te komen en zingen, zullen we beginnen met repeteren op locatie Nautilus op Zeeburgereiland. We houden jullie graag op de hoogte van de vorderingen.

 

Illustration
 
Deel dit: