Bericht

Aan het werk voor Startblok Zeeburg

Geplaatst op 4 december 2020, 15:26 uur

Het werk aan de P+R Zeeburg III op de bedrijvenstrook achter het Shell Tankstation Kriterion wordt op dit moment afgerond. Het nieuwe P+R-terrein kan naar verwachting eind januari 2021 in gebruik genomen worden. Ondertussen gaan we alvast aan de slag op een gedeelte van het parkeerterrein Zeeburg II. Wat staat er de komende tijd op het programma?

Voordat we de woningen voor het Startblok kunnen opbouwen op een deel van het huidige P+R terrein Zeeburg II, moet het terrein hiervoor geschikt gemaakt worden. Daar gaan we de komende maanden mee aan de slag.

Aan het werk op P+R Zeeburg II
Eigenlijk zouden we het deel van P+R Zeeburg II pas afsluiten als de P+R Zeeburg III in gebruik wordt genomen. Door de coronamaatregelen is het de afgelopen periode iets rustiger op de P+R. We kunnen daarom nu ook al starten op P+R Zeeburg II. Op P+R Zeeburg II blijven 280 parkeerplaatsen beschikbaar totdat Zeeburg III in gebruik is genomen, daarna blijven er nog circa 135 parkeerplaatsen over.

Wat gaat er gebeuren?
Een deel van het parkeerterrein P+R Zeeburg II is inmiddels afgezet en het werkterrein wordt ingericht. We beginnen daarna met het frezen, zagen en afvoeren van het asfalt en de betonfundering. Ook verwijderen we de struiken, bomen en gaan er rioolwerkzaamheden plaatsvinden. Na de kerstvakantie wordt het terrein opgehoogd met zand en plaatsen we zandzakken om de grond goed in te laten klinken. Zo ontstaat een stevige ondergrond om straks Startblok Zeeburg te realiseren. Er wordt gewerkt tussen 7.00-19.00 uur.

Hinder
We begrijpen dat bouwwerkzaamheden hinder met zich meebrengen en proberen dit uiteraard zoveel mogelijk voor de omgeving te beperken. Het frezen en zagen van het asfalt zal geluidhinder geven. Daarnaast zal er tot eind januari meer bouwverkeer zijn voor het aan- en afvoeren van materialen. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Planning
Er wordt vanaf begin december tot eind januari, met uitzondering van de kerstvakantie, gewerkt aan het geschikt maken van het terrein voor de bouw van Startblok Zeeburg. Hieronder de werkzaamheden op een rij:
-    Begin tot medio december: zagen, frezen en afvoeren asfalt en betonfundering
-    Begin december: verwijderen struiken en bomen
-    Begin december tot kerstvakantie: rioolwerkzaamheden
-    Medio december: verleggen van kabels en leidingen
-    Begin tot half januari: ophogen terrein
-    Februari tot eind mei: inklinken van de grond, geen werkzaamheden
Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2021 opgebouwd.

Vragen, opmerkingen of hinder
Heeft u vragen, opmerkingen of ervaart u hinder van de werkzaamheden. Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel. Wilt u liever persoonlijk contact bel of mail Susanne Visser. Haar contactgegevens vindt u op de pagina van Startblok Zeeburg.

Illustration
Op een deel van de huidige P+R Zeeburg II wordt Startblok Zeeburg gebouwd. Een woonproject voor de duur van maximaal 10 jaar voor 250 jonge startende Amsterdammers. De helft van de woningen is bestemd voor statushouders. De andere helft is beschikbaar voor starters. Foto: Gemeente Amsterdam | Edwin van Eis
Deel dit: