Bericht

Publieke AED op ZBE

Geplaatst op 12 november 2020, 17:03 uur

Op Zeeburgereiland zijn heel wat AED's aanwezig maar allemaal achter een voordeur. De Coöperatieve Bewonersvereniging Akropolistoren (CBA) heeft ook even overwogen een AED binnen op te hangen maar gekozen voor een buurtfunctie.

In de noordwesthoek van het eiland, bij de entree van de Akropolistoren, is een publieke AED geplaatst die dag en nacht beschikbaar is voor levensreddend gebruik! 

Dank zij een genereus gebaar van de Stichting Dynamo om hun buurtkamer-AED aan de Akropolistoren te schenken is dit voor betrekkelijk weinig geld gerealiseerd. De buitenkast, de installatie en het beheer heeft de CBA (voorlopig) voor zijn rekening genomen.

Inmiddels is onze AED aangemeld en geaccepteerd door 'HartslagNu'.

Belt iemand 112 met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om te gaan reanimeren of om een AED te halen. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp terwijl de ambulance onderweg is.

Alle gecertificeerde buurthulpverleners in onze toren en in de buurt zijn uitgenodigd zich bij 'HartslagNu' aan te melden om in geval van nood opgeroepen te kunnen worden.

 

Namens de Coöperatieve Bewonersvereniging Akropolistoren

evert.beumer@xs4all.nl en g.sondermeijer@ziggo.nl

 

Illustration
 
Deel dit: