Bericht

Zeeburgereiland verbindt Oost … beter met de fiets

Geplaatst op 28 juni 2020, 12:42 uur

Zeeburgereiland verbindt Oost … beter met de fiets

Al heel lang wordt er gesproken over een fietsbrug van het Zeeburgereiland naar het Oostelijk Havengebied (OHG). Deze brug is zeer onzeker en het (voorlopige) alternatief van een pont is nog geen gelopen race. Als wij niet van ons laten horen krijgen wij naast de problemen met het gebrekkige OV (tram 26) ook te maken met een capaciteitstekort voor fietsers. 

Voor hoe het ook alweer zat: zie de bijlage.


Waar staan we nu?
Het rapport van de commissie d'Hooghe is vrijdag 26 juni gepubliceerd. Kort gezegd luidt het advies voor Amsterdam-Oost een pont in plaats van een nieuwe brug van het Zeeburgereiland naar OHG, en het pimpen van de Amsterdamse brug.


Wat kun je doen?
Wij willen een duidelijk en vooral positief geluid vanuit Zeeburgereiland laten horen: het ís mogelijk om een extra fietsverbinding aan te leggen én daarbij rekening te houden met redelijke bezwaren van onze buren van het OHG. Omdat de komende maanden cruciaal zijn hebben wij jullie stem nodig. Vul de enquête in https://nl.surveymonkey.com/r/XPCWJJN. Wil je een poster om op te hangen voor je raam, geef dat aan in de enquête. Dan maak je zichtbaar: Ja graag een Pont! Voor de realisatie van de groene ambities van de stad heeft het Zeeburgereiland meer fietsverbindingen naar Oost nodig dan één. Dit is het moment om dit aan de stad duidelijk te maken, voor het te laat is.

Volg: FB Fietsverbinding Zeeburgereiland: Ja! www.facebook.com/groups/1155191767866253 

Documenten
Deel dit: