Bericht

Stem op het idee voor een stadspark op de Oostpunt van Zeeburgereiland!

Geplaatst op 9 juni 2020, 23:54 uur

Er is grote behoefte aan meer groen in de omgeving van Zeeburgereiland. De Oostpunt is een unieke plek hiervoor aan de kust van Amsterdam.

Hoe mooi is het om de kans te pakken om meer stadsgroen voor Amsterdammers langs het BuitenIJ te realiseren. Hier ligt een bijzondere kans wanneer we een stadspark maken met een eigen karakter op de Oostpunt. De Oostpunt op het Zeeburgereiland is een unieke locatie aan de kust van Amsterdam. Het is onderdeel van het nieuwe bewoonde Amsterdam van stadsdeel Oost.
 
Stel je eens voor dat je deze groene plek, dit stadspark, hebt in je eigen buurt. Stadsgroen aan het water waar de schepen langs varen, waar je lekker in het groen kunt wandelen, wellicht met een strandje en mogelijk zelfs waar je wat kunt eten en drinken. Waar een plek blijft voor onze houtkunstenaar Jesse Limmen en we door zijn werk creatief geïnspireerd worden. Een kans op vermaak in eigen buurt voor Zeeburgereilandbewoners, IJburgers en andere Amsterdammers. Een mooie plek voor ontmoeting met buurtbewoners.
 
Stel je ook voor dat je als bewoner van IJburg en Zeeburgereiland langs het water naar het Oostpunt bos kunt wandelen. En dat je op termijn, als het eiland is ‘afgebouwd’, zelfs een rondje Zeeburgereiland langs het water hiernaartoe kunt wandelen. 
 
De Oostpunt zou ook een mooi eindpunt zijn voor de smalle groene scheg waar momenteel aan gewerkt wordt. Deze scheg gaat lopen vanaf het Diemerpark rechtsom langs het Zeeburgereiland via een reeks kleine eilandjes tussen IJburg en Zeeburgereiland. Het zou het, door veel en zwaar verkeer doorkliefde Zeeburgereiland, eindelijk een flinke verbetering geven voor de groenbalans van de versteende wijken Sportheldenbuurt en de hoogbouw van de Sluisbuurt.
 
Beste allemaal, stem op dit plan! 
De plek van het park op de Oostpunt is een soort schiereiland aan het grote water van het BuitenIJ. Waar zie je dat nog in Amsterdam?! Het is nu of nooit.

🌱ga naar de link van oostbegroot en stem op dit plan en bekijk het vervolg van de beoordeling en keuze van de ingediende plannen. https://oostbegrootijburgzbe.amsterdam.nl/plan/16042

 

Illustration
Waar ligt de Oostpunt op Zeeburgereiland voor dit stadspark?
Deel dit: