Blogpost

Deel 2: Het ontstaan van de droom voor Zeeburgereiland

Geplaatst op 12 mei 2020, 17:11 uur

Het is zomer 2019, een groep bewoners komt bij elkaar in de volkstuin van Jaap. Ze krijgen een rondleiding. De volkstuin in Tuinwijck is een groene oase op steenworp afstand van Zeeburgereiland. Er wordt samen gegeten en er wordt teruggeblikt op een half jaar mooie ontmoetingen. Zie Deel 1: Elkaar leren kennen.

 

Bij het vooruitblikken worden ideeën met elkaar gedeeld. Het woord geluksplek valt. Een kleine twee weken later gaat een kleine groep op excursie naar geluksplekken in Schagen. Daar hebben inwoners van Schagen 25 geluksplekken geïdentificeerd. Bij elke geluksplek staat een bord met leuke gelukstips. Het bezoek motiveert, dezelfde avond nog wordt in een intensieve brainstorm de droom voor Zeeburgereiland geboren.

 

De droom: ‘In 2025 is Zeeburgereiland de gelukkigste wijk van Amsterdam.’ De droom is groot, maar inspireert. Tijdens een bijeenkomst in café Bij Storm werkt de grotere groep de ideeën verder uit. Er wordt uitgesproken dat het belangrijk is om anderen uit de wijk te betrekken bij de droom. Ze smeden een plan. Wat het plan is kun je lezen en bekijken in de volgende blogpost.

 


Deel dit: