Blogpost

Nieuwe kansen in een nieuwe werkelijkheid. Wat denk jij?

Geplaatst op 8 april 2020, 15:55 uur

Eind februari is de SALT facilitators opleiding van The Constellation voor de buurt op Zeeburgereiland gestart. Op de introductiedag, tijdens een oefening over waardering, zei iemand uit de groep: ‘Sinds ik twee jaar geleden op Zeeburgereiland kwam wonen heb ik veel mensen leren kennen. Ik vind het heel fijn dat ik altijd hallo kan zeggen tegen iemand op straat.’ Wij wisten toen nog niet wat de wereld voor ons in petto had. Door de snelle verspreiding van het coronavirus, zitten we een maand later in een hele andere werkelijkheid.  We kunnen geen fysieke bijeenkomsten meer houden en zelfquarantaine is het nieuwe normaal.

 

De deelnemers en de trainers van de opleiding hebben samen besloten om de maandelijkse fysieke samenkomst te vervangen met wekelijkse videocall sessies. Dat werkt vrij goed en wordt gewaardeerd. Met elkaar leren we onze sociale omgangsvormen om te zetten naar een corona-veilige nieuwe situatie.

 

De nieuwe werkelijkheid maakt ons nederig. We worden gedwongen opnieuw naar ons leven te kijken en te definiëren wat belangrijk voor ons is. Biedt fysieke afstand nemen toch de mogelijkheid om als gemeenschap te groeien? Wat denk jij, zijn er nieuwe kansen in een nieuwe werkelijkheid om onze sociale contacten te onderhouden?

 

Hier zijn een een aantal voorbeelden hoe anderen invulling hieraan geven:

  • Woongemeenschap De Akropolistoren organiseert een balkonconcert: balkonconcert
  • Vreedzaam Oost organiseert een expositie in de wijk: expositie
  • Een leraar maakt een inspirerend liedje en een videoclip met zijn klas: videoclip

 

Zijn er nog meer voorbeelden van inspirerende corona-veilige activiteiten in jouw gemeenschap?

 

 

Illustration
 
Deel dit: