Blogpost

Een gedeelde droom voor Zeeburgereiland

Geplaatst op 22 januari 2020, 22:03 uur

Afgelopen zomer hebben buurtgenoten een gezamenlijke droom geformuleerd, namelijk: In 2025 is Zeeburgereiland de gelukkigste wijk van Amsterdam.

De droom is groot en komt mogelijk abstract over. Toch nodigen we je uit om je voor te stellen, hoe de wijk eruit ziet – als we inderdaad de gelukkigste wijk worden - voor iedereen die in onze wijk woont, voor mensen die alleen even komen bezoeken of werken. 

Stel je eens voor dat deze droom uitkomt, hoe ziet onze wijk er dan uit?

In het najaar hebben we actie ondernomen. We hebben op verschillende locaties in de wijk pop-up events georganiseerd door middel van het bouwen van een dreamcafe. Een dreamcafe is een dome gemaakt van bamboestokken. We nodigden andere bewoners uit om hun geluksverhaal voor de buurt met ons te delen. Het resultaat: vele opgetekende en opgeschreven wensen en dromen voor de buurt.

Komende tijd zullen wij op deze blog een aantal van deze verhalen met jullie delen. En we zullen nieuwtjes delen over projecten die we gezamenlijk initiëren. Zo werken we in samenwerking met Placemakers en het stadsdeel aan een heus Heimweeplein in de Sluisbuurt. Er wonen heel veel mensen op Zeeburgereiland, die van ver zijn gekomen. Een Syrische bewoonster en een Nederlandse bewoner kwamen op het gezamenlijke idee om een Heimweeplein te ontwerpen, wat een ontmoetingsplek kan worden voor alle buurtbewoners. Samenkomen en gezellig praten, eten en drinken rondom een klein fontein. Binnenkort zullen we meer delen rondom dit mooie ontwerp en andere projecten en bijeenkomsten in de buurt. 

Houd deze buurtblog in de gaten!

Illustration
 
Deel dit: