Bericht

Natuurinclusief wonen en bouwen

Geplaatst op 26 oktober 2018, 12:08 uur

Er zijn veel mogelijkheden om zelf, of gezamelijk, een deel van de woonomgeving te onderhouden en/of verfraaien. Hieronder hebben we er een aantal op een rij gezet.

Bij de Gemeente Amsterdam is informatie te verkrijgen om zelf (of gezamenlijk) een deel van de woonomgeving te onderhouden/verfraaien: https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/zelfbeheer/. Hier vindt u informatie hoe een geveltuin aan te vragen, een afvalcontainer te adopteren, een boomtuintje aan te leggen etc, etc.

Ook een link naar informatie over natuurinclusief bouwen: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/volg-beleid/groen/flora-fauna/natuurinclusief/. Met informatie over nestplaatsen voor vogels en verblijfplaatsen voor vleermuizen, groene daken en hoe hiervoor subsidie aan te vragen (of kijk hier).

Tevens een link naar informatie over natuur-inclusief bouwen en ontwerpen in twintig ideeën: https://issuu.com/gemeenteamsterdam/docs/brochure_nibeo-definitief-web02_1_. Met informatie over o.a. groene daken, bruine daken, waterdaken, groene gevel, geveltuin, boomspiegel, oeverzwaluwwand en ijsvogelwand.

Illustration
 
Deel dit: