Activiteit

De Groene Oases-dag komt eraan

zaterdag 30 september 2023 , 11:00 - 17:00 uur
Illustration

Het is bijna zover! Volgende week zaterdag, 30 september, staat de allereerste Groene Oases-dag gepland op IJburg en Zeeburgereiland. Haal je fiets tevoorschijn of plan een wandelroute langs de mooiste, meest inspirerende groene plekken. Doe mee aan diverse groene activiteiten van 11:00-17:00 uur, zoals een expeditie in het Diemerpark, een proeverij van Tuinbier in de Proeftuin, en een kookworkshop bij de Bouwgaard.

Deze bijzondere dag is onderdeel van het Groene Oases-project, een initiatief van de Wereldhuiskamer, SET Community Gardens, Bouwgaard en Camping Zeeburg. We willen buurtbewoners, en mensen van buitenaf, bewust laten worden van het groen op IJburg en Zeeburgereiland en inspireren zelf ook te vergroenen. Groen in de stad heeft uiteenlopende voordelen. Samen hieraan werken zorgt voor verbinding.

Op de website halloijburg.nl/groeneoases vind je een handige kaart met de Groene Oases op IJburg en Zeeburgereiland. Daarnaast staat hier gedetailleerde informatie over alle geplande activiteiten. De dag wordt feestelijk afgesloten met een groene borrel om 16:00 uur bij de Wereldhuiskamer en SET Community Gardens in de Erich Salomonstraat 135.

We kijken ernaar uit en nodigen jullie van harte uit om mee te doen en je ideeën te delen!

 

Deel dit: