Activiteit

Toekomstig politiebureau op Zeeburgereiland: inloopavond op 18 december 2018

dinsdag 18 december 2018 , 19:30 - 21:00 uur

De gemeente Amsterdam heeft in overleg met de politie afspraken gemaakt over de komst van een politiebureau op de bedrijvenstrook van het Zeeburgereiland. Graag nodigen de politie en de gemeente u uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 18 december om u verder te informeren over het bouwplan en planning van dit politiebureau.

Planvorming
In de strook tussen de A10 en de Sportheldenbuurt op het Zeeburgereiland is een bedrijventerrein gepland waar ruimte is voor stedelijke voorzieningen, bedrijven en nutsfuncties. Sinds 2015 is de politie in overleg met de gemeente Amsterdam over het onderbrengen van een politiebureau op de zogenoemde bedrijvenstrook. Dit bureau vervangt de locaties in de Indische Buurt en op IJburg. De politie heeft een bouwplan ontwikkeld voor het te realiseren bureau. De start bouw is gepland in de tweede helft van 2019 en de geplande oplevering is in de tweede helft van 2020.

Procedure bestemmingsplan
Het politiebureau past niet in het huidige bestemmingsplan van de bedrijvenstrook. Daarom zal een omgevingsvergunning moeten worden aangevraagd, waarbij een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure nodig is in het kader van 2 activiteiten (1) bouwen en (2) afwijken van het bestemmingsplan.

Inloopavond
Om u te informeren over bovenstaande ontwikkelingen wordt een inloop informatiebijeenkomst georganiseerd. Dit betekent dat u kan binnenlopen op een door u gekozen tijdstip tussen 19.30 en 21.00 uur. De politie zal uitleg geven over het toekomstige politiebureau en het bijbehorende bouwplan. De gemeente Amsterdam is er om vragen te beantwoorden over de ontwikkeling van de bedrijvenstrook, planvorming en procedures.

De inloopavond vindt plaats op:

  • Datum: dinsdag 18 december 2018
  • Tijd: tussen 19.30 en 21.00 uur (vrije inloop)
  • Locatie:De locatie is op het moment van schrijven nog niet bevestigd. Deze wordt binnenkort bekend gemaakt via www.amsterdam.nl/zeeburgereiland, www.zeeburgereiland.nl en via de facebookpagina: Sportheldenbuurt, de eerste nieuwe woonwijk op Zeeburgereiland

Contact
Kunt u niet aanwezig zijn op de inloopavond, maar wilt u wel geïnformeerd worden of heeft u vragen over het toekomstige politiebureau? Neem dan contact op met  w.van.der.wolk@amsterdam.nl.

Wij hopen u tijdens de inloopavond op 18 december 2018 te treffen.

 

 

Locatie
Kaap Amsterdam
Illustration
 
Deel dit: