Bericht

Inspiratie en verbinding op eerste Groene Oases Dag

Geplaatst op 10 november 2023, 15:03 uur
Illustration

De Groene Oases Dag was een gezellige en geslaagde dag: enthousiaste bewoners vertelden hun verhaal aan de bezoekers over de groene initiatieven waar zij zorg over dragen. De verschillende activiteiten op IJburg en Zeeburgereiland werden goed bezocht! Deelnemers en organisatoren vonden de Groene Oases Dag inspirerend.

Zo had Robert, wonende op IJburg, zijn dakterras opengesteld voor bezoekers. Er kwamen meerdere groepjes langs, wat hij erg leuk vond. Hij barst van de ideeën om “ons stenige eiland te vergroenen” en heeft tips gegeven. Julia van de Proeftuin Steigereiland heeft de mensen getrakteerd op zelfgebrouwen Tuinbiertjes met rabarber en duindoorn.

Verderop bij Camping Zeeburg had organisator Toon twee excursies met uitleg over de aanleg van het kampeereiland en alle maatregelen die genomen zijn om de natuur te beschermen en ontwikkelen. “Erg leuk, de deelnemers waren allen erg geïnteresseerd. We hadden natuurlijk ook mazzel met het fijne weer.” In het Diemerpark was een excursie die heel mooi en informatief was. Vrienden van het Diemerpark hebben met veel enthousiasme hun kennis over de biodiversiteit van het park gedeeld. Een deelnemer zegt: “Het voegt iets toe aan de belevenis van het park en laat je beseffen hoe we natuur moeten koesteren omdat die onder druk staat van onze aanwezigheid”.

Voor veel mensen was de Bouwgaard de laatste stop. ‘Centrumeilandpioniers’ Inge en Janine hadden al veel voorpret bij het voorbereiden van de activiteit ‘Proeven en koken in de Bouwgaard’. “De bezoekers waren heel erg verrast over het kleine stukje groen in de bouwput van Centrumeiland. Het was vaak de eerste keer dat ze op het nieuwe eiland kwamen kijken. Ze vonden het interessant te zien wat je allemaal in houten kratten kunt verbouwen. Ook de kookboeken van Janine (over gezond en lekker eten) vonden ze leuk om te zien.” aldus Inge. 

“Aan het eind van de dag zijn we bij SET samengekomen.” vertelt Inge. Daar was ook een gezellige aanloop met een workshop Botanische kunst en informatie over de Community Gardens en mogelijkheden. “Leuk om alle verhalen te horen. Het was een succes. Iedereen heeft bezoekers gehad en mensen kunnen inspireren.”

Wilt u ook meer werk maken van het vergroenen van uw balkon, dakterras of gevel? Neem contact op met Robert via deze link.

 

Deel dit:
Afzender