Bericht

Zeeburgereilandse roman op shortlist Hebban Debuutprijs

Geplaatst op 19 juni 2020, 09:28 uur

De roman ‘Niemand zoals hij’ van Lucia van den Brink uit Amsterdam is donderdag genomineerd voor de Hebban Debuutprijs en staat op de shortlist met vier andere debuten. De shortlist werd samengesteld door een honderdkoppige lezersjury van de boekenwebsite Hebban.nl. Een reactie van de jury over ‘Niemand zoals hij’: “Niet alleen vlot en aangenaam om lezen, maar ook heerlijk beeldend en vol gevoel. Lucia kan zo goed de gedachten en gevoelens van haar hoofdpersonen overbrengen.”

Het boek kwam uit bij uitgeverij Ambo|Anthos en werd gedeeltelijk geschreven op Zeeburgereiland. Het gaat over Renke en haar opa Pieter. Als Renke haar baan verliest, reist ze opa achterna in een ultieme poging hem nog te leren kennen. Haar opa is naar Japan vertrokken nadat hij gediagnosticeerd was met de spierziekte ALS. Waar Renke alle tijd van de wereld heeft, weet hij dat zijn dagen geteld zijn. ‘Niemand zoals hij’ is een boek over het lijmen van gebroken families, het omgaan met verlies en ons leven in de digitale wereld.

Ander genomineerden op de shortlist zijn: Viktor van Judith Fanto, Draaidagen van Bianca Boer, Confettiregen van Splinter Chabot en Lichter dan ik van Dido Michielsen. Vorig jaar won Thomas Rueb de prijs met Laura H.

De winnaar van de Hebban Debuutprijs wordt bekendgemaakt in september.

Deel dit: