Nieuw bericht

Prijsvraag voor initiatief Doebaai op Zeeburgereiland

geplaatst op 16 september 2020, 08:59 uur, door Gemeente Amsterdam | Startblok Zeeburg

Om voor meer levendigheid te zorgen rond het nog te realiseren Startblok Zeeburg in Baaibuurt Oost op het Zeeburgereiland gaan wij via een prijsvraag “Doebaai” op zoek naar een partij die op deze locatie een mooi verbindend initiatief tot uitvoering kan brengen.

In Baaibuurt Oost op het Zeeburgereiland bouwen wij vanaf volgend jaar Startblok Zeeburg: een wooncomplex voor een mix van starters en statushouders. Om voor levendigheid te zorgen en verbinding te zoeken met de buurt is voor de komende 10 jaar een kavel beschikbaar. Via de openbare prijsvraag “Doebaai” kan iedereen die een mooi verbindend initiatief heeft zich inschrijven.

Behoefte buurt

Zeeburgereiland ligt aan de rand van Amsterdam Oost en is een gebied dat volop in ontwikkeling is. De ene bewoner vindt dat geen probleem, terwijl andere bewoners graag wat meer te doen willen hebben in hun nieuwe woonwijk. Via bewonersavonden, meetups en informatiebijeenkomsten zijn al veel ideeën opgehaald waar de buurt behoefte aan heeft.

Levendigheid en verbinding

Projectmanager Tanja Runhaar: “Het initiatief moet zorgen voor meer levendigheid en verbinding met de omgeving. Door ruimte te bieden aan bijvoorbeeld horeca, startups, werk- en studieplekken en sociaal-maatschappelijke voorzieningen, biedt het kansen voor de nieuwe bewoners van Startblok Zeeburg en zorgt het voor verbinding met de huidige bewoners van het Zeeburgereiland. Ook de wensen en behoeftes van de buurt, die opgehaald zijn tijdens diverse bijeenkomsten, worden opgenomen in de selectiebrochure.”

Selectie

Vanaf 15 september 2020 kan iedereen zich inschrijven voor de prijsvraag via het Inschrijfformulier op Tenderned. We maken een voorselectie van maximaal 5 partijen, waarna de definitieve selectie samen met een jury zal worden gedaan. Wilt u als bewoner zitting nemen in de jury? Stuurt u dan een e-mail naar Tanja Runhaar, t.runhaar@amsterdam.nl. Er is plek voor 2 bewoners, afhankelijk van het aantal aanmeldingen vindt een loting plaats. De uiteindelijke winnaar is op 18 februari 2021 bekend en kan dan aan de slag met “Doebaai.”

Wat wilt u dat er straks te doen is in Doebaai? Of heeft u een vraag? We lezen het graag in de reacties onder het artikel.

Foto