Bericht

Zuider IJdijk en Zuiderzeeweg: verhogen van dijk

Geplaatst op 10 juli 2018, 13:42 uur

Van februari 2019 tot en met december 2021 voert de gemeente werkzaamheden uit aan de Zuider IJdijk en Zuiderzeeweg. De werkzaamheden hebben allemaal betrekking op het verhogen van de bestaande dijk (waterkering).

Wat gaan we doen?
De ontwikkeling van het  Zeeburgereiland is in volle gang. De komende jaren worden er minimaal 6000 woningen en allerlei voorzieningen gebouwd. Het eiland grenst aan buitenwater. De dijk die om het eiland heen ligt is te laag voor de nieuwe situatie. Daarom wordt de dijk (de waterkering) verhoogd tot een zogenoemde primaire waterkering.

Om te kunnen verhogen moet een deel van de Zuider IJdijk en Zuiderzeeweg helemaal wordt ‘leeggehaald’. Kabels en leidingen worden verlegd, bomen gerooid, de weg wordt weggehaald en de tuinen aan de waterkant opgeheven.

Woonboten en jachthaven tijdelijk verplaatst
De woonboten aan de Zuider IJdijk 101 t/m 126 en Zuiderzeeweg 2 en 2A  worden tijdelijk verplaatst. De meeste woonboten worden verplaatst naar de Oostpunt. Ook de jachthaven HSBC wordt verplaatst.

Na afronding van de werkzaamheden worden alle woonboten teruggeplaatst op de heringerichte locaties in ‘De Kom’. Met de woonbootbewoners en de eigenaren van HSBC is de afgelopen 3 jaar gesproken over de werkzaamheden, de tijdelijke ligplaatsen en de uiteindelijke inrichting van de ligplaatsen.

Inloopavond woensdag 18 juli
We organiseren een inloopavond op woensdag 18 juli. Wij informeren u dan over het plan, de werkzaamheden, de fasering, de omleidingsroutes en het ontwerp bestemmingsplan woonboten.

19.00 en 21.00 uur (vrije inloop)
IJburgcollege 2
Geertje Wielemastraat 1
1095 MM Amsterdam


Ontwerp bestemmingsplan Woonboten Baaibuurten Zeeburgereiland
Het  ontwerp bestemmingsplan voor de definitieve ligplaatsen van de woonboten in De Kom ligt naar verwachting op 9 augustus 2018 ter inzage. Vanaf dat moment is het bestemmingsplan online te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Illustration
 
Deel dit: