Activiteit

Nautilus filmavond : Vroeg verloren & diner met filmcrew

donderdag 18 juli 2024 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

In Vroeg verloren onderzoekt schrijver en podcastmaker Liesbeth Rasker de impact van de vroege dood van haar moeder. Een zoektocht die haar langs lotgenoten, familieleden en andere aanverwanten brengt die haar helpen kleur te geven aan het verleden. Om zo inzichten te verkrijgen in de onmogelijke opgave op jonge leeftijd te moeten omgaan met een verlies dat niet te dragen is. Een film over de dood, het bijbehorende verdriet, het verlangen dat allemaal uit de weg te gaan - en wat er gebeurt als ontkennen niet langer gaat.

Trailer: check out onze social media
Regie: Tessa Louise Pope
Taal: Nederlands
58 min, 2024

Zoals smaken uit onze kindertijd verborgen herinneringen kunnen doen herleven, stelt voedsel ons in staat verbinding te maken met wat er niet meer is. In veel culturen wordt eten ervaren als een ritueel dat de wereld van de levenden en overledenen verbindt. Eten kan troosten. Voor deze filmavond nodigen we jullie uit om gezamenlijk aan een mooi gedekte tafel naar de film te kijken. Om samen te eten met regisseuse Tessa Louise Pope en editor (en Nautilus bewoner) Axel Skovdal Roelofs. 

Ons 3-gangen menu, verzorgd door Nautilus chefs Robin & Joëlle, is geïnspireerd door Marije Vogelzang’s ‘White Funeral Meal’ en ‘La cuisine de la consolation’ van Stéphanie Schwartzbrod. 

18 juli
19:00 - Welkom & Voorgerecht
19:30 - Vroeg verloren
20:45 - Meet the filmcrew, Hoofdgerecht & Dessert

 Tickets: 9-13eur

 Nautilus Zaal, Eef Kamerbeekstraat 1004, Zeeburgereiland, Amsterdam

Locatie
Nautilus
Kosten toelichting
https://www.eventbrite.com/e/tickets-nautilus-filmavond-vroeg-verloren-diner-met-de-filmcrew-941152852517?aff=oddtdtcreator
Doelgroep
Alle volwassenen
Documenten
Deel dit: