Activiteit

Mini Filmfestival wegens 50 ste verjaardag van The Godfather deel 1

vr 18 nov 2022 - za 19 nov 2022 , 19:00 uur
Illustration

Vrijdagavond 18 november om 19:00 geeft filmdocent  Bruce Gray een inleiding op de film The Godfather. Aansluitend deel I van deze film

VS, Misdaad/Drama, 175 minuten.
Regie: Francis Ford Coppola, met Marlon Brando, Al Pacino en James Caan.

De film wordt voorafgegaan door een inleiding van filmdocent Bruce Gray.

Francis Ford Coppola’s meesterlijke verfilming van het boek van Mario Puzo
beschrijft de opkomst en ondergang van de familie Corleone tegen de achtergrond
van historische gebeurtenissen.

Vito Corleone staat aan het hoofd van een machtige maffiafamilie, en houdt zich bezig met allerlei duistere zaken zonder dat hij zelf op de voorgrond treedt. De jongste zoon van Vito, Michael, bemoeit zich niet veel met de familiezaken, totdat er een aanslag wordt gepleegd op zijn vader. De clan dreigt ten onder te gaan in het geweld en Michael besluit de moordaanslag te wreken. De film wordt beschouwd als één van de beste films aller tijden en wordt vaak geparodieerd en geciteerd.

Zaterdagmiddag 19 november om 14:00 uur deel II van The Godfather

VS, Misdaad/Drama, 202 minuten.
Regie: Francis Ford Coppola, met Al Pacino, Robert De Niro en Robert Duvall.

Het even zo klassieke vervolg op The Godfather waarin de saga over de familie Corleone wordt voortgezet met de geschiedenis van Vito jr. en de ontwikkelingen van Michael Corleone’s pogingen om het familiebedrijf uit te breiden.

De negenjarige jongen Vito Corleone is getuige van de moord op zijn ouders en broer door een maffiabende op Sicilië. Zestien jaar later heeft Vito zich in Amerika gevestigd en wil hij de dood van zijn ouders wreken. Hij wordt de peetvader van een grote maffiafamilie. Na zijn dood volgt Vito’s jongste zoon Michael hem op. Deze probeert van de maffiabusiness een respectabele onderneming te maken.

Na deel 2 en/of vóór deel 3 een hapje eten? Café Vrijburcht serveert speciaal voor deze filmavond om 18:00 een gezamenlijke pastamaaltijd voor € 15,- Mail: welkom@cafevrijburcht.nl  om te reserveren bij Café Restaurant Vrijburcht.

Zaterdagmiddag 19 november om 19:30 uur deel III van The Godfather

VS, Misdaad/Drama, 162 minuten.
Regie: Francis Ford Coppola, met Al Pacino, Diane Keaton en Andy Garcia.

De ouder geworden Don Michael Corleone is op zoek naar wegen om zijn criminele familie te legaliseren met bonafide bedrijven, maar wordt tegengewerkt door de ambitieuze jongere generatie.
Michael Corleone is in de herfst van zijn leven en hoopt eindelijk de familiezaakjes legitiem te maken, maar wordt toch gedwongen zijn toevlucht te nemen tot moord en corruptie. Terwijl hij de Corleones probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren. De zaken gaan goed mis wanneer Michaels heethoofdige neef het aanlegt met zijn dochter.

Kosten toelichting
7,50 per film (op vrijdagavond inclusief inleiding) optioneel gezamenlijke pastamaaltijd op zaterdag voor 15,-
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
omschrijving doelgroep film liefhebbers

Gestart op vr 18 november 2022. Beëindigd za 19 november 2022
Deel dit:
1 reactie

Sabine Smulders

Wat leuk!
An offer you can't refuse! ;) en er zijn nog kaarten!
do 3 november 2022 13:45
Wil je reageren? Meld je dan aan.