Activiteit

Klassiek concert Franka Larichelière en Aude St. Pierre

zaterdag 18 juni 2022 , 20:30 - 21:30 uur
Illustration

Aude St-Pierre (Piano) en Franka Larichelière-Banken (Viool) geven een concert, een ‘prachtig boeket’, van werken van uitsluitend vrouwelijke componisten; behalve onderbelichte werken van Margareta Danzi, Louise Farenc, Amy Beach, Amanda Maier en natuurlijk Lily Boulanger en Clara Schumann, is er in het programma een speciale plek voor de vioolsonate van Maria Hertz. Uitvoeringen van dit vergeten werk zijn uiterst zeldzaam maar het werk is een parel uit de 20e eeuw.

Franka en Aude komen beiden uit Montreal, Canada. Ze ontmoetten elkaar op de Conservatoire de musique du Québec in Montréal. Daarna zijn beide vrouwen hun eigen weg gegaan en rondden in de afgelopen jaren hun muziekstudies af aan verschillende Europese conservatoria.

Sinds een aantal jaar zijn Franka en Aude neergestreken in respectievelijk Amsterdam en Köln. Dit concert is onderdeel van een mini tournee langs verschillende plekken in Nederland, Duitsland en Canada.

Locatie
Theater Vrijburcht, Steigereiland, IJburg. Jan Olphert Vaillantlaan 143,, Amsterdam
Kosten toelichting
15 euro
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Voor mensen die van klassieke muziek houden iets speciaals. Vanavond worden alleen werken van vrouwelijke componisten gespeeld.
Deel dit:
1 reactie

Sabine Smulders

Kom genieten van dit speciale en laatste klassieke concert van dit theaterseizoen in theater Vrijburcht
ma 6 juni 2022 11:50
Wil je reageren? Meld je dan aan.