Activiteit

Samen zwerfafval prikken voor een schoon Zeeburgereiland en BuitenIJ

zaterdag 23 april 2022 , 10:00 - 12:00 uur
Illustration

We doen op het Zeeburgereiland jaarlijks mee met de landelijke opschoondag. 19 maart was de laaste keer. Vanaf de Acropolistoren hebben we met zo'n 25 personen ongeveer evenveel zakken plastic, piepschuim, mondkapjes en blikjes van de oevers van het BuitenIJ en de straten en plantsoenen van ons eiland verwijderd.

Een aantal mensen deed het verzoek om deze activiteit meerdere keren per jaar te organiseren. Wel daar is nu een aanleiding voor.

De stormen van de afgelopen maand hebben veel plastic op onze BuitenIJ oever gedeponeerd en het zou mooi zijn als we hier het nodige van kunnen opruimen. Zo voorkomen we dat dit steeds verder in kleine stukjes opbreekt en in ons milieu (inclusief onszelf) terecht komt. Nu kunnen we er nog bij. Met meer begroeing wordt dat steeds lastiger. Op de oever prikken vraagt om stevige schoenen en goed evenwicht. Wie liever een prikroute over het eiland loopt, dat kan uiteraard ook! 

We gaan zaterdag 23 april van 10.00 tot 12.00 u aan de slag. We verzamelen in de buurtkamer van de Acropolistoren (John Blankensteinstraat 1 B)  Inloop vanaf 9.45 u met een lekker kopje koffie of thee.

Geef graag even via onderstaande meldknop door met hoeveel volwassenen en kinderen je wilt komen. Dan zorgen wij voor afvalgrijpers (voor kinderen een kleinere maat) afvalringen en vuilniszakken.

Met vriendelijke groet namens de afvalprikkende buurtbewoners van Acropolis en Generaal 

Robert Nadorp

 

 

Meld je aan

Kosten
Gratis

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Marion Mulder

Meld je aan
Deel dit: