Activiteit

Winterlezingen 2022: Sluisbuurt in uitvoering

elke Donderdag , 15:00 - 17:00 uur
Illustration

Voor het negende seizoen op rij trapt Arcam het jaar af met een reeks Winterlezingen. Tijdens de maanden januari en februari 2022 kun je je kennis over actuele bouwprojecten binnen de Amsterdamse architectuur aanscherpen. Met vijf lezingen op vijf donderdagen met vijf thema’s en projecten staat de ontwikkeling van de Sluisbuurt centraal.

De eerste ontwerpen voor de Sluisbuurt zijn inmiddels uitgegeven en in uitvoering. In de lezingen bespreken we deze ontwerpen en reflecteren we op de grotere ambities die daaraan ten grondslag liggen.

Werk je aan de Sluisbuurt? Ben je toekomstig bewoner? Ben je begaan met de woningbouw- en duurzaamheidsopgave van Amsterdam of ben je gewoon geïnteresseerd in misschien wel de meest besproken nieuwe buurt van Amsterdam? Dan is deze reeks niet te missen!

Volg de lezing live bij Perdu aan de Kloveniersburgwal of online via Livestream.

Ambities van de Sluisbuurt
 
 
Voor de ontwikkeling van de Sluisbuurt zijn hoge ambities geformuleerd op het gebied van leefbaarheid, woonkwaliteit, duurzaamheid, architectonische kwaliteit en bereikbaarheid. Nu de bouw van de eerste projecten is gestart, moeten deze ambities ook in de praktijk worden gebracht. Hoe loopt dit proces? En ligt dit nog op koers? Met deze lezingenreeks werken we gezamenlijk toe naar het formuleren van lessen en adviezen om alle ambities ook bewaarheid te laten worden.
 
 
Programma
 
 
Complete stad: openbare ruimte en voorzieningen
Donderdag 13 januari
Eerste namen sprekers: Mirjana Milanovic (Stedenbouwkundige, Hoofdontwerper Sluisbuurt, gemeente Amsterdam)

Leefbaarheid en bereikbaarheid
Donderdag 20 januari
Eerste namen sprekers: Caro van de Venne (partner directeur Barcode Architects), Oscar Vos (partner architect krft), Saskia Kluit (voorzitter van ROVER en Eerste Kamerlid voor GroenLinks), Burton Hamfelt (supervisor Sluisbuurt)

Onderwijs en campusvorming
Donderdag 27 januari
Eerste namen sprekers: Ronald Schleurholts (cepezed), Mei Architects, Franc van Nunen (directeur operations, Huisvesting VU)

Woonkwaliteit en betaalbaarheid
Donderdag 3 februari
Eerste namen sprekers: Branimir Medic (partner architect de Architekten Cie.), Anouk de Wit (directeur Van Eesteren Museum, Rapport Wonen op Hoogte)

Duurzaamheid en natuurinclusiviteit
Donderdag 10 februari
Eerste namen sprekers: Paul de Ruiter (architect eigenaar Paul de Ruiter Architects), Gerwin de Vries (eigenaar, landschapsarchitect FLUX Landscape architecture), Andy van den Dobbelsteen (Sustainability Coordinator bij TU Delft)

Locatie
Online via livestream en op locatie bij Theater Perdu (live tickets zeer beperkt)
Kosten toelichting
5,- Livestream / 15,- Ticket op locatie
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar

Gestart op do 13 januari 2022. Beëindigd do 10 februari 2022
Deel dit: