Activiteit

Black Water

do 11 nov 2021 - do 25 nov 2021 , 10:00 - 17:00 uur
Illustration

Black Water is een tijdelijk kunstwerk in de silo's op het Zeeburgereiland van 11-25 november. Het kunstwerk gaat over het contrast tussen een verduisterde wereld en een comfortabele nieuwbouwwijk. Alle eilandbewoners zijn bij deze uitgenodigd te komen kijken. Reserveer een tijdslot via deze link.

--

Black Water laat een verduisterde wereld zien die in een paar maanden zal verdwijnen. In het midden van het nieuwe en comfortable Zeeburgereiland krijgt de bezoeker een intieme ervaring van wat eens ons gezamenlijke riool was. Een verbogen plek in een belangrijk publieke voorziening, waar alle Amsterdammers jarenlang aan hebben bijgedragen, door naar de WC te gaan.

Black Water belichaamt de oorsprong van Zeeburgereiland. De drie rioolzuiveringssilo’s stonden decennia in een desolate omgeving. RAAAF’s interventie benadrukt de vergeten kwaliteiten van de hedendaagse stad. Black Water nodigt je uit om donkerte, stile en afwezigheid te betreden, in sterk contrast met de jonge stadswijk om de silo’s heen.

Met de installatie Black Water richt RAAAF zich wederom tot de unieke, verborgen kwaliteiten van de tienduizenden lege publieke gebouwen in Nederland. De silo’s representeren het verdwijnen van unieke mogelijkheden en ervaringen in steden wereldwijd. Daarnaast wordt het vaak vergeten dat dergelijke gebouwen niet van vastgoedeigenaren zijn, maar gezamenlijk eigendom dat mogelijk toegankelijk gemaakt zou kunnen worden voor alle bewoners van de stad.

Locatie
Nautilus Expobar (beginpunt)
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
start / einde
Gestart op do 11 november 2021. Beëindigd do 25 november 2021
Deel dit: