Activiteit
Activiteit

Oost Begroot gaat van start

zaterdag 16 oktober 2021 , 13:00 - 15:30 uur
Illustration

In oktober start de tweede editie van Oost Begroot voor Oud-Oost en IJburg, Zeeburgereiland. Oost Begroot is hét project waar bewoners bepalen wat belangrijk is in hun buurt. Zij bepalen de thema’s, verdelen het geld, dienen plannen in en bepalen door te stemmen welke plannen worden uitgevoerd. De eerste stap? De inspiratiemarkt.

Op zaterdag 16 oktober van 13.00 tot 15.30 uur vindt de inspiratiemarkt plaats bij Framer Framed op de Oranje Vrijstaatkade 71. Tijdens deze inspiratiemarkt kunnen alle bewoners van stadsdeel Oost inspiratie opdoen over thema’s en plannen.

Hoe werkt Oost Begroot?
Om bewoners meer zeggenschap te geven en omdat zij vaak zelf de beste ideeën hebben voor hun buurt zijn we in 2020 gestart met Oost Begroot. Per gebied is er € 300.000,- beschikbaar. Door te stemmen op ingediende plannen, bepalen bewoners zelf wat er gebeurt in de buurt.

Uit een lijst van 33 thema’s bepalen bewoners welke vier thema’s zij het belangrijkste vinden voor de buurt. Nadat de thema’s zijn gekozen, wordt het geld verdeeld. In totaal is er €300.000,- per gebied te verdelen over de vier gekozen thema’s. Als het geld verdeeld is over de thema’s kunnen bewoners ideeën en plannen indienen. Team Oost Begroot staat klaar om hierbij te helpen. Nadat de plannen getoetst zijn op haalbaarheid is het tijd om te stemmen.

Kies de vier thema's die u het belangrijkst vindt via het formulier Belangrijkste thema's Oost Begroot.

Plannen van vorig jaar
Vorig jaar werd er massaal gestemd voor de gemeenschappelijke tuinen bij SET op IJburg, maar ook voor activiteiten en acties om de eenzaamheid onder ouderen en moeders in Oud-Oost te verminderen. In Watergraafsmeer werd gestemd voor een project om fietsdiefstallen te voorkomen en in de Indische Buurt werd massaal gestemd op een idee om de Flevoparkschool in het groen te zetten.

Watergraafsmeer en Indische Buurt, Oostelijk Havengebied
Voor de gebieden Watergraafsmeer en Indische buurt, Oostelijk Havengebied beginnen we in het voorjaar van 2022. Bewoners uit deze gebieden zijn van harte welkom op de inspiratiemarkt op zaterdag 16 oktober.

Locatie
Framer Framed - Oranje Vrijstaatkade 71
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Documenten