Activiteit

Zeeburgereiland Book Tree Grand Opening

vrijdag 1 oktober 2021 , 17:00 - 21:00 uur
Illustration

De Boekenboom is een openbaar kunstwerk, behuisd in een gerecyclede boom waar je gratis boeken kan vinden en weggeven. Hij prijkt trots op het Zeeburgereiland in het Amsterdam Noord-Oost, klaar om voor publiek geopend te worden. Iedere buurtbewoner, boekenliefhebben en passant is hierbij uitgenodigd om het openingsfeest te komen vieren.

Het project is ontwikkeld in samenwerking tussen Cindy Wegner, in 2020 afgestudeerd aan het Sandberg Intituut en Roos van Os, bewoner van Woonwerkgebouw Nautilus, de locatie waar de Boekenboom staat, hierbij ondersteund door houtrecyclebureau Stadshout Amsterdam. Het oorspronkelijke ontwerp kwam tot stand als onderdeel van het masterprogramma rondom de commons en kunst op het Sandberg Instituut (2018-2020). Het is geïnspireerd op het Bücherwald (boekenbos) van Buchfachfrau Berlin e.V. in Berlijn-Prenzlauer Berg.

Het openingsfeest zal onder meer omvatten: een tentoonstelling en muziek programma. Dus kom langs, breng wat fraai leesmateriaal mee en vindt er weer nieuwe voor in de plaats, geniet van de optredens en maak het feest!

Locatie
Nautilus Expobar
Eef Kamerbeekstraat 1006
1095 MP Amsterdam
Deel dit: