Activiteit

Workshop Introductie - the first discourse of the Buddha

zaterdag 29 augustus 2020   |   9:00 - 15:00 uur   |   Bamboehuis

Deze workshop is een introductie tot de lessen zelfrealisatie die in het bamboehuis gegeven worden. De workshop is een moderne variant van de 'first discourse of the Buddha'. Nadat de Boeddha de verlichting bereikte legde hij in de eerste les aan vijf monniken de vier edele waarheden uit. In deze workshop wordt deze les van de boeddha uitgelegd en gaan we ook meteen aan de slag. Naast filosofie worden er yoga oefeningen en een concentratie oefening gedaan. De combinatie van fysieke oefeningen, met theoretische kennis van de yoga filosofie en persoonlijke ervaring in meditatie maakt dat je volledig tot bloei kan komen.

 

In deze introductie zie je wat het betekent om wakker te worden, je leert dat er meer is dan datgene wat je dagelijks ervaart via je zintuigen. We leven allemaal individualistisch, rennen achter onze eigen dingen aan, afgescheiden van elkaar. Dat is de oorzaak van het niet wakker zijn, waardoor we bijna niet meer in staat zijn om te zien dat we in werkelijkheid één zijn. Je leert dat het mogelijk is je te onthechten van de dingen die gebeuren, van de dingen die je overkomen. Je kunt leren zien zoals het werkelijk is. Dat is het doel, je ware zelf ontdekken. En om dat te bereiken is er een pad, dat uitlegt hoe jij daar komt. Dat pad is voor iedereen verschillend, maar er zijn universele handvatten die je worden aangereikt om tot zelfrealisatie te kunnen komen.
 

De workshop is bedoeld voor mensen die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken, de kunst van het leven willen ervaren en hun ware zelf willen ontdekken.

Kosten toelichting
45 euro inclusief een vegetarische lunch
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Thema Yoga & Meditatie
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
herman@dompseler.nl
Documenten